Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (4) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (14)

търся в този блог

сряда, 2 май 2012 г.

Много вкусен гювеч със свински джолан




Продукти 
за 6 порции

  • 1 свински джолан с кокал
  • черен пипер, червен пипер
  • 100 мл вино
  • 2 глави стар лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 2-3 моркова
  • 1-2 сини домата
  • 2 малки тиквички
  • около 500 г картофи
  • 250 г гъби
  • 3-4 печени чушки
  • 1/2 консерва домати
  • магданоз
 Приготвяне

  • месото се наръсва с черен и червен пипер и заедно с чесъна, нарязаните на много едро лук и моркови се поставят в подходящ за печене съд с капак - гърне или стъклена тенджера
  • налива се виното и се пече  на слаба фурна ( 150 С) за около 2 часа, до пълна готовност на месото
  • синият домат се нарязва на кръгчета, без да се бели, добавя се и се прибавят и едро нарязаните обелени картофи, пече се още 10-15 минути с капак
  •  тиквичката се нарязва на кръгчета и се прибавя заедно с целите гъби и доматите от консерва
  • пече се БЕЗ КАПАК 15 минути или до готовност на картофите
  • кокълът се изважда и ястието се сервира с пресен магданоз

5 коментара:

  1. Сонче, тъкмо и аз съм на тази тема, но при теб, с това джоланче е много вкусно! Поздрави!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче обожавам това ястие.Така го правя и аз но твоето е безумно изкусително.
    ЦЕЛУВКИ!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасен гювеч! Много обичаме у дома! Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Любимото ястие в къщи е приготвеното в гювеч месце със зеленчуци! Сонче, прекрасен е този джолан, и какви апетитни снимки само :))))

    Прегръдки, Маги :)

    ОтговорИзтриване
  5. Добре де , Сонче, как можа така да го представиш този гювеч.Ами ако съпругът ми види джоланчето........ауууууу........не ще да знае , че иде лято този човек.Ще му го сготвя, пък аз ще наблегна на зеленчуците.
    Весел Гергьовден!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...