Това е една от първите ми рецепти в блога. Споделям я поради проявения интерес към тесто за коледни формички..
за 18 формички
2 яйца
100г захар
50 г течно масло
150 г брашно 1/2 ч.л. бакпулвер
ванилия
50 мл портокалов сок
и настъргана кора на половин портокал за светлото тесто
50 мл мляко и
50 г стопен шоколад за тъмното тесто
1с.л. мляко с 4 с.л. пудра захар за украса
Най-напред се разбиват яйцата и захарта, до пълно стопяване на захарта.Прибавя се маслото и брашното.Получената доста гъста смес се разделя на 2 части.Едната се смесва с портокаловия сок и корички, а другата със разтопения шоколад и млякото.Само с разбъркване.
(Шоколадът се стопява на МВ за около 1 минута, като се проверява и разбърква.)
Изсипва се и от двете смеси във формичките.Пълнят се до по-малко от средата.
Пече се на 190С за 12 минути.Сладкишите се издуват, но не много.От едната страна стават равни, а от другата може леко да се изреже, ако е много издуто за да се оформят .
Млякото и пудра захар се разбъркват интензивно с лъжица( ако е по-голямо количество може и с тел) .С получената бяла смес се украсяват сладките.
1с.л. мляко с 4 с.л. пудра захар за украса
Приготвяне
Най-напред се разбиват яйцата и захарта, до пълно стопяване на захарта.Прибавя се маслото и брашното.Получената доста гъста смес се разделя на 2 части.Едната се смесва с портокаловия сок и корички, а другата със разтопения шоколад и млякото.Само с разбъркване.
(Шоколадът се стопява на МВ за около 1 минута, като се проверява и разбърква.)
Изсипва се и от двете смеси във формичките.Пълнят се до по-малко от средата.
Пече се на 190С за 12 минути.Сладкишите се издуват, но не много.От едната страна стават равни, а от другата може леко да се изреже, ако е много издуто за да се оформят .
Млякото и пудра захар се разбъркват интензивно с лъжица( ако е по-голямо количество може и с тел) .С получената бяла смес се украсяват сладките.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.