Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 18 май 2012 г.

Чеснова питка със сирена, жълтък и билки


Рецептата е от блога на Диана  Опитайте...
Аз използвах камамбер вместо бри и намалих количествата на всички продукти .Всичко останало е по нейната рецепта.
Резултатът беше очаквано добър, даже превъзходен!
Чудесна комбинация на аромати и вкусове .

Продукти
за 3 порции
тавичка 22 см
  • 150 г брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 25 мл зехтин(2с.л.)
  • 1/2 ч.л.чесън на прах
  • 1/2 ч.л.сол
( аз имах чеснова сол и сложих 1 ч.л. от нея)
  • 75 мл газирана вода
  • аз имах швепс
  • сух риган, мащерка 
плънка
  • 3 жълтъка
  • 100 г кашкавал
(моят беше Гауда)
  • 50 г сирене Камамбер
  • няколко половинки чери доматчета
 Калории - общо 1445 Ккал
 за 1 порция 482 Ккал

Приготвяне

  • брашното се пресява и се смесва със солта, чесновия прах и бакпулвера и подправките
  • добавят се зехтинът и газираната  вода  и се омесва меко тесто
  • оставя се да почине 15 нинути
  • фурната се загрява на 200 С
  • тестото се разтова на тънка кора по размера на тавичката
  • покрива се с настъргания кашкавал
  • правят се вдлъбнатини и в тях се слагат жълтъците
  • Камамберът се нарязва на парчета и се подреждат отгоре
  • украсява се с чери доматчетата
  • пече се 20-25 минути до разтопяване на сирената
  •  Ястието се сервира   топло.







7 коментара:

  1. ЕХААА..Сонче много хубава питката мммммм приказна.
    Ама така си я снимала ,че ми потекоха течности от устата:))))
    Хубави почивни дни мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Оха, и аз не бих отказала половинка:)

    ОтговорИзтриване
  3. Каквото съм правила от Дианка е много вкусно, изобщо всичко изпълнено по вашите съвети и рецепти се получава, точно защото е писано и направено от автора. Затова ги обичам кулинарните блогове:). Страхотна е, а снимките са толкова подканящи, че чак през монитора ми се иска да си взема.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви , Здравче, Траянка, Кенди!Наистин абеше много приятна лека вечеря!Главният дегустатор, който не обича такива тестени неща, я одобри и това си е атестат!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Изглежда невероятно! Имам въпрос, каква печка използвате и на каква програма - отгоре/отдолу или вентилатор. Аз,като начинаеща в кухнята винаги имам проблем с това и е причина голяма част от печивата ми да не се получават..Благодаря Ви! Чудесен блог!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. здравейте, обикновено, ако не е изрично споменато, при мен фурната е на градусите без вентилатор, а решетката е поставена в долната трета на фурната.Аз предпочитам да пека без вентилатор, ползвам го само , когато пека повече от една тава.Може би трябва да спомена, че фурната е нормална от стандартна самостоятелна печка, не от малките печки или вградена.Благодаря ви за коментара, ще се радвам да споделите впечатления от някое ястие!Поздрав и хубави празници!

      Изтриване
  6. здравейте, хвърлила съм поглед на тази рецепта за довечера :) дали ако заменя газираното с обикновена вода ще има някакъв негативен ефект?

    Поздрави!
    Ани

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...