Получи се така, че снимката не е на макарони, но формата на пастата в случая не е от значение.Оригинално обикновено са от малките извити макарони.
Важен е сосът, и не е със сирене, а с кашкавал.На български.
Иначе, както знаете в английския език думата е една.Задължителна съставка е сирене "Чедър".
Аз много харесвам тази паста с лепкав сос от разтопен кашкавал, но е доста калорична и не бих я приготвила само за нас.
Поводът е 4ти Юли - Националният празник на САЩ и моят внук, който всяка година е тук, в България на тази дата. Вече е на 8 години, роден американец, а не е видял традиционната заря на този ден, която се провежда почти във всеки американски град, за което много съжалява.
Миналата година отбелязахме празника с Бургери и Торта "Орео".
Нали все пак "баба има кулинарен блог".А малкият се гордее с това.(редовно проверява колко посетили има и от кои държави)
Макарони със сирене е може би едно от най-американските ястия. Вкусно, лесно за приготвяне и любимо на всяко американско хлапе.
Възможно е да се запекат и на фурна.
Продава се в готов вариант, в кутии, където сосът е на прах и се разтваря в мляко.
Продукти
за 3 порции
- 300 г макарони
- 75 г масло
- 3 с.л. брашно
- 600 мл прясно мляко
- 200 г Чедър
- 200 г Гауда
- черен пипер
- сол
Приготвяне
- макароните се сваряват в подсолена вода
- през това време в дълбок съд се разтопява маслото и в него се запържва брашното до златисто
- на струйка се налива прясното мляко, като се бърка непрекъснато
- вари се до сгъстяване на слаб огън
- прибавят се настърганите сирена и се бърка до пълното им разтопяване, да се получи еднороден гладък сос
- поръсва се черен пипер и много малко сол
- сварените макарони се изцеждат, измиват се със студена вода и се изсипват в кашкаваления сос
- разбърква се и се готви 2-3 минути
сервира се веднага
Ако предпочитате запечен вариант, трябва да се задели част от кашкавала и да с епоръси преди печенето.
Соня, изглежда толкова вкусно това предложение, че направо... Огладнях много, да знаеш. Със сигурност е чудесно, изглежда също толкова хубаво. Да ви е сладко и хубаво да си изкарате с внучето!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден! :)
Така примамливо се е разтопил този Чедър, соса просто е невероятен, неустоим! Честит празник на внучето, знаех си, че ще му организираш чудесен празник! Поздрави, Сонче и прекрасна ваканция!
ОтговорИзтриванеСоня, и аз ги харесвам с този сос!
ОтговорИзтриванеТвоите са толкова апетитни!
Поздрави!
О,това е много вкусно,Соня!Имам го и аз в черновите,ама скоро май не му се очертава обнародване. :)
ОтговорИзтриванеМного сочни си ги приготвила,супер!
Хубави почивни дни!
Прекрасни и толкоооооооова сочни!Благодаря ти Сонче за тази вкусотийка:)!
ОтговорИзтриванеМммм, това как ще се хареса на моята половинка!!! Много харесва млечно-сиреневи сосове и паста. Такъв вариант не съм му правила :) Весела ваканция на малчо. Сигурна съм, че покрай теб и лакомствата ще е страхотна :)
ОтговорИзтриванеИнтересно вкусно предложение!
ОтговорИзтриванеПриятна ваканция!
Много, много вкусно и идейно! Хубава неделя, Сонче!
ОтговорИзтриванеСонче, аз и без 4-ти юли ще се нахвърля на тези макарони- макар да не харесвам много неща в американците, това е едно от изключенията. Изглежда чудесно! Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеНевероятно сочни макарони се получиха :) Благодаря много за рецептата :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря на всички за споделеното, да ви е сладко и не прекалявайте с макароните :)!
ОтговорИзтриванеСтанаха чудесни. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви сърдечно! Поздрави и да ви е сладко!
ИзтриванеПриготвих го за хлапетата и много им хареса , на нас също . Благодаря ти 😊
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието и за споделянето, много се радвам, че децата са ги харесали! Поздрави и да ви е сладко!
Изтриване