Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 13 май 2012 г.

Фритата(омлет) с пресен лук и сирене

Днес научих нова дума Фритата.Оказа се, че е нещо като омлет, запечен допълнително във фурната.Поводът беше Роси с Кулинарен елексир.

 Не знам точно ка се сервира, обърната или зхлупена две, но е вкусно.Естествено може да се приготви с всичко , което има в хладилника!

Продукти
 за 1 порция
  • 1 голяма връзка зелен лук
  • 2 с.л.зехтин
  • 100 г сирене
  • 50 мл течна сметана
  • 3 яйца
  • черен пипер

 Калории - общо
за 1 порция

 Приготвяне

  • лукътсе задушава с мазнината в тиган с метална дръжка
  • добавя се натрошеното сирене
  • яйцата се разбиват със сметаната и се изсипват  върху лука и сиренето
  • фурната се включва на грил
  • тиганът се поставя на най-горната поставка и се пече за 3-4 минути, до златисто
  • сервира се веднага




7 коментара:

  1. Сонче, и при теб е много вкусно! Фритата е страхотна!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно предложение, Сонче! Даваш ми идея за днешния обяд, благодаря :)) Усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Както винаги-вкусно си го приготвила..
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятна вкусотия си сътворила.
    Снимките ти са много апетитни.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Соня,съвсем правилно,фритата е вид пухкав омлет и носи на всякакви продукти.
    А твоят вариант е разкошен!Много вкусен изглежда .Радвам се,че ти е допаднала идеята!
    Прегръдки и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Малка подсказка, ако нямате тиган с метална дръжка или не ви се занимава да ползвате фурната, вземете плоска чиния с размер приблизителен на тигана в който правите омлета, поставете я отгоре, обвиите тигана и чинията с памучна кърпа и с рязко движение прехвърлете омлета от тигана в чинията(чрез обръщане). След това плъзнете омлета обратно в тигана(разбира се, предварително почистен от евентуални останки след превъртането, за да не изгорят).

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви за допълнението, Анонимен!Сигурна съм, че е полезно за читателите! Поздрав!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...