Първата рецепта за Печен свински врат е тук.
Днешното предложение е малко посъкратен вариант, става по-бързо, но пак е много вкусно.
Подходящо е за повече хора, защото се приготвя много лесно.Можете да изпечете няколко парчета месо наведнъж.
Днешното предложение е малко посъкратен вариант, става по-бързо, но пак е много вкусно.
Подходящо е за повече хора, защото се приготвя много лесно.Можете да изпечете няколко парчета месо наведнъж.
Продукти
за 6 порции- свински врат цяло парче около 1,5 кг
- 2 с.л. горчица
- подправки - кимион, черен пипер, риган, мащерка, червен пипер
- 200 мл бира
- 1ч.л. горчица
- 1 с.л. мед
- 1 с.л. кетчуп
- 1 кг картофи
- месото се намазва с горчицата
- останалите подправки се смесват, разстилат се върху дъската за рязане и цялото парче месо се овалва много добре в тях
- прехвърля се в съда за печене и ако има време се оставя да престои така в хладилник
- ако не, съдът се затваря с капак или алуминиево фолио и се пече първоначално за 10 минути на силна фурна - 220 С
- намалява се на 180 С, добавя се бирата и се пече за 1 час и 30 мин.Трябва да се внимава бирата да не е от хладилника, че съдът , ако е стъклен или глинен, може да се спука.
- открива се и се маже с глазурата ( всичко е смесено предварително в чашка)
- картофите се белят, нарязват се на кръгчета и се слагат около месото
- запича се за 15 - 20 минути до златисто или докато са готови картофите
- оставя се да изстина за 10-15 минути, месото се изважда в отделна голяма чиния(плато) и се нарязва с остър нож
- сервира се с картофите , залято с отделения сос
Ето и групата, която си похапна на тази трапеза:
Ники и Дедо |
Ани и Браян |
Мммм превъзходно :)
ОтговорИзтриванеМного сочно и вкусно изглежда това месце. А снимките са много примамливи :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Соня,смаяла си Браян определено,печеното е фантастично!И разходката-впечатляваща и спираща дъха!Рилският и на нас ни предстои съвсем скоро!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Хейййййй.... Сонче, толкова топла и сладка публикация! Благодаря ти за нея! Възхищавам ти се на кулинарния талант!!! Този.... печен свински врат.... изглежда вълшебно.... нямам думи! Благодаря ти и за снимката от Рилския манастир- с нея ми подари много топлина и ме върна за кратко в България!
ОтговорИзтриванеИмаш компанията на.... много приятни и симпатични хора.
Желая ти..... много такива прекрасни разходки през този Уикенд, изпълнени с чудесни мигове и преживявания и те прегръщам сърдечно!
Сонче, завиждам на групата! Страхотно изглежда печеното! А и придружена от хубава разходка :) Не съм ходила до Рилския от детските си години - може би е време! Поздрави!
ОтговорИзтриванеОха, Сонче!Мятай парченце насам:)
ОтговорИзтриванеОх Сонче!Страшно вкусна снимка:)първата!
ОтговорИзтриванеА останалите са красиви снимки!
Живи и здрави да сте!
Много вкусно приготвено свинско месце! Снимките ти са прекрасни, изобщо цялата ти публикация е много красива! Поздрави на тази весела група и комплименти за теб!
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглежда! Мисля утре да го пробвам и след запечатването да го сложа в крок пот
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглежда! Мисля утре да го пробвам и след запечатването да го сложа в крок пот
ОтговорИзтриванездравейте Янулка, да, съдовете за бавно готвене са изключително подходящи за такива рецепти! Желая ви успех и да ви е вкусно!
ИзтриванеЧудесна рецепта! Когато се слагат картофите, не трябва ли малко вода или бира да се налее? И когато ги сложим слагаме ли фолио отново или печем на открито?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, картофите се слагат, когато се открие, не е необходимо да се добавя нещо! Поздрав и да ви е сладко!
ИзтриванеЗдравейте Соня, никъде в рецептата не видях масло или др.мазнина и сол. Трябва ли да ги има или не?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, аз не слагам сол, но ако решите може да посолите леко преди печене цялото парче месо, мазнина не е необходима, свинският врат е достатъчно сочен! Поздрави и хубави празници!
ИзтриванеМного е вкусно,вече изпробвах рвцептата!Месцето е много крехко и ммммм.......Благодаря че ни сподвли рецептата😋
ОтговорИзтриване