Много красиво, много вкусно, много ефектно....
рецептата е на Ивана и не съм променила нищо.Само дето забравих да намажа със зехтин...но си беше много хубаво.И тиквичките не са от тези с тъмнозелената кора:) А, и беше изключително вкусно, одобрено с двойно Браво от главния дегустатор:)
за 24 см тавичка
- 350 гр. тиквички
- 350 гр. моркови
- 500 г бутер тесто ( Белла)
- 25 гр. краве масло
- 25 гр. брашно ,
- 300 мл. прясно мляко ,
- 40 гр. пармезан(кашкавал)
- 2 яйца ,
- сол , чер пипер , индийско орехче .
Приготвяне
най-напред бешамела -
- маслото се разтопява и в него се запържва брашното
- добавя се прясното мляко и се бърка до сгъстяване
- охлажда се леко и се прибавят разбитите яйца и подправките и настъргания кашкавал( аз нямах време да чакам и изсипах внимателно по малко от топлата смес в яйцата)
- тиквичките и морковите се режат на тънки лентички (тиквичките се наложи да разрежа на 2 за да се получи еднаква височина на лентичките с морковените при реденето)
- посоляват се и се оставят да се отцедят за 10 тина минути
- тестото се разстила в тавичката и се прави борд, а излишното се изрязва
- върху него се изсипва бешамела
- отгоре се редят зеленчуците като се започва от края към центъра
- пече се на 180 С без вентилатор около 50 минути( на 40 тата го проверете)
- аз го сервирах студено и беше разкошно!
Сонче,чудна е станала тартата!
ОтговорИзтриванеТолкова е цветна и красива,че грабва погледа веднага!
Изкушавате ме с Ивана и скоро ще я приготвя.:)
Приятен уикенд!
Заслужава си, много е вкусно, Мира!
ИзтриванеЧудесна е станала ,Сонче ! Радвам се ,че ви е харесала ! Чао и хубав уикенд с внучето :) ! И моите са при мен ,но си тръгват в понеделник :( !
ОтговорИзтриванеБлагодаря<Ваня!Аз ще ми се радвам още 2 месеца на моя внук, чакат ни още приключения:)
ИзтриванеОще едно кулинарно вълшебство!Браво Соня!Поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани!
ИзтриванеПрекрасна тарта! Много хубави снимки! Поздрави :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
ИзтриванеИ аз мисля, че е прекрасна. Още при Ивана си я набелязах, но нещо в тази жега желанието ми за готвене умря, заедно с хладното време;) Има време все пак, все ще я направя;)
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Вярно е за жегата, но пък е леко безмесно ястие и си заслужава усилието!
ИзтриванеСоня,прекрасна спирала.....Хипнотизирана и безмълвна си тръгвам........и гладна:))
ОтговорИзтриванене е за изпускане!Благодаря ти!
ИзтриванеМного красиво наистина и знам, че е много вкусно, понеже съм правила подобно печиво с бутер тесто, само че вместо тиквички - с броколи.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав уикенд!
Много ефектно изглежда, а предполагам и вкусно сезонно ядене. Изкушавам се да го изпробвам.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, искам да ви кажа как правих аз тази страхотно красива тарта. Тестото беше мое месено, тиквичките и морковите ги гриловах на тефлонов тиган, след като ги намазах с олио и малко сол. Накрая като наредих върху тестото сос-бешамела, тиквичките и морковите разпределих едно пакетче кайма, няколко скилитки чесън и сирене. След като се изпече стана просто невероятно.
ОтговорИзтриванеЧудесно, Галя!Потрудила си се повече с предварителната обработка на зеленчуците, но пък резултатът си е заслужавал усилието, сигурна съм!А добавката на кайма и чесън е много добро хрумване!Благодаря ти, че сподели!Поздрав и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеСупер, това си е киш, вместо маслено тесто - готови кори 'бела', заливката е модификация на 'бешамел'. Инак добре изглежда. Соня, пробвай 'тортата' изпълнена като класически киш някой път.
ОтговорИзтриванеПоздрави
Благодаря за посещението и споделеното, анонимен!Надявам се, че коментарът ти ще бъде полезен и за читателите!Поздрав!
ИзтриванеЗдравейте Соня :) Искам да ви споделя, че съм изключително ентусиазирана да готвя при вида на вашите ястия. На 19 години съм и много добре ми се получи тази тарта(като се има впредвид, че тепърва се уча). Ще следя вашия блог и изпробвам рецептите ви :)
ОтговорИзтриванеБлагодарв ви Лунна светлина! Много се радвам, че ви допада блога, стремя се да публикувам по-лесни за изпълнение рецепти. Ще очаквам да споделите впечатления и за други рецепти! Поздрави!
ИзтриванеЗдравейте!
ОтговорИзтриванеНаправих го по същата рецепта, но честно казано стана доста безвкусно въпреки солта! :(
Иначе на външен вид стана много красиво, точно като на снимките. Може би не е по мой вкус, не знам!
И все пак се радвам, че опитах и тази рецепта! Поздрави!
Здравейте, благодатя, че споделяте впечатления от рецептата ! Да не би да сте пропуснали кашкавала или индийското орехче? Поздрави!
ИзтриванеИзглежда красиво и апетитно, непременно ще опитам тази рецепта! Благодаря за размера на тавичката, хората обикновено не се сещат да споменат такива важни детайли ;-)
ОтговорИзтриванеЗдравейте Елена, добре дошла в Моето сладко хоби! Благодаря за доверието, старая се да съм полезна и винаги под "Продукти" посочвам за какъв съд се отнася това количество и горе-долу колко порции са.Ще се радвам да споделите дали ви е харесала тартата! Поздрави и да ви е сладко!
Изтриване