Както някъде казах, едно време правех много сладка, от какво ли не.Не бях правила сладко от много години , но сега покрай блога, правя по няколко бурканчета от различните плодове на сезона:).Ще ги използвам за сладкишите.
Приготвяне
аз изрових един стар инструмент за изваждане на костилки, но безопасната игла си остава моят фаворит, с нея ми е най-лесно
Продукти
- 1 кг вишни
- 1 кг захар
- 1 ч.л. лимонов сок (лимонтозу)
Приготвяне
- вишните се почистват от дръжките и костилките
аз изрових един стар инструмент за изваждане на костилки, но безопасната игла си остава моят фаворит, с нея ми е най-лесно
- вишните се посипват със захарта и се оставят за няколко часа
- варят се на среден огън до готовност, като пяната се отстранява
- проверка с капка върху студена чиния, не трябва да тече или в чаша с вода, капката стига до дъното
- прибавя се лимоновата киселина и се пълни горещо в буркани
- обръщат се, за да се вакумират
Сонче,докарала си го много това сладко....Чудно е!
ОтговорИзтриванеСонче оххх моята слабост вишните а сладко направо обожавам.
ОтговорИзтриванеМного хубав цвят си го докарала а и гъстотата е направо прекрасна.
Прегръщам те миличка!
Прекрасни снимки,за сладкото няма да коментирам,то си е сладко по природа!
ОтговорИзтриванеИ аз обичам вишнево сладко, Соня,
ОтговорИзтриванетвоето изглежда прекрасно!
Много харесах и тартата с тиквички, идеите ти с кайсии и ягодовата шарлота, също!
Беше ми приятно,
сърдечни поздрави и усмихнато лято, Диана
Вероятно ще ви прозвучи като кощунство :-), но аз нарочно слагам малко захар да се карамелизира, преди да сложа вишните и сладкото добива един уникален аромат и вкус... Ммммм!
ИзтриванеСонче, едно от първите сладка, които ме научи баба да правя беше това :) Много ми се струваше нечестно докато другите деца играят аз да чистя вишни, но пък много го обичам това сладко! Слънчево, но пък прохладно лято :)
ОтговорИзтриване