Много ароматно , подходящо за сладкиши, пълнежи, директна консумация.
Продукти
Приготвяне
Продукти
за 7 бурканчета от 330 г
- 1,5 кг кайсии
- 1,5 кг захар
- 2 ч.л.лимонов сок или 1 ч.л. лимонена киселина лимонтозу)
- 1-2 листа индрише
Приготвяне
- кайсиите се мият, махат се костилките и се режат на кубчета
- насипват се със захарта и се оставят да престоят(може и за 1 нощ)Ако сладкото ще се вари веднага, добавя се 100 мл вода
- варят се на слаб огън, като с решетъчна лъжица се отстранява пяната
- проверява се за готовност след около 20-40 минути по метода капка в чаша вода - капка от сока пада цяла на дъното на чаша със студена вода
- добавя се лимоновия сок, индришето на цели листа и още горещо сладкото се разлива в бурканите
- затварят се плътно и се обръщат с капачката надолу.
Много хубаво е станало кайсиевото сладко!
ОтговорИзтриванеОбичаме го в къщи и скоро ще направя.
Поздрави и спокойна вечер!
И после си мажеш палачинка и примижваш от удоволствие...страхотно е и на цвят, и на вид,Соня!
ОтговорИзтриванеЩастлива седмица пожелавам!
Дойде ли време за кайсиевото сладко....аз пък правих вишнево,черешево.
ОтговорИзтриванеПРИЯТЕН ДЕН,СОНЧЕ!
Чудесно сладко е станало, Сонче! Ние не го ядем, залягаме над пресните кайсийки:)
ОтговорИзтриванеСонче я да метнеш едно бурканче от разкошното сладко дето си направила аааааа:)))))
ОтговорИзтриванеПрегръдки за хубава вечер!
Аз не съм много по домашното консервиране, че ми е писнало от годините, в които нямаше нищо, аз нямам и баби на село, а трябваше да храня 5 членно семейство!Тогава у нас беше като консервна фабрика - редиш се по опашки за плодове и зеленчуци и после като се почне- сладка, компоти, лютеници, и всички подобни, какво ли не съм правила! В последните 15 години правя само по едно, две сладка годишно! Защото са много по-хубави от тези в магазина, а всичко останало не консумираме или си купуваме !Благодаря ви за отзивите, хубава нова седмица на всички!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавата и лесна рецепта Соня 😊
ОтговорИзтриванеИ аз ви благодаря за доверието! Поздрави и да ви е сладко!
ИзтриванеСладководни стана страхотно! Благодаря за рецептата :-)
ОтговорИзтриванеЗа да не потъмнее сладкото от кайсии по време на варене съм чувала се слага малко сода.
ОтговорИзтриванеНе ми потъмнява, не знам защо 😀
Изтриване