Продукти
за 3-4 порции
- 300 г телешка кайма
- 2-3 с.л. олио
- 1 глава стар лук
- 2 скилидки чесън
- 1 морков
- 2-3 с.л. вино
- мащерка, розмарин, черен пипер
- 1/2 консерва(340) рязани домати
- 60 г топено сирене
- 500 г картофи
- 1 яйце
- 50 г масло
- сол, индийско орехче
- 50 г кашкавал
Приготвяне
- мазнината се загрява и в нея се задушават нарязаните на дребно лук, чесън и морков
- добавя се каймата и се бърка докато стане на трохи
- прибавя се винотои се готви 1-2 минути
- следват доматите и подправките, разбърква се и се готви 5-6 минути, ако е много рядко може да се сложи малко брашно
- картофите се сваряват в подсолена вода и се пасират
- към тях се добавя маслото, разбитото яйце, може малко сметана и индийското орехче ( настъргано), количеството е на вкус, но аз не го жаля, харесва ми по-пикантно
- на дъното на съда се подрежда сместа с каймата
- върху нея парчета топено ситене
- отгоре се завива с картофеното пюре
- пече се на 200 С до златисто и се наръсва с настъргания кашкавал
- запича се отново до разтопяване на кашкавала
Каня й се на тази мусака, ама пусто време:( Чудесна е станала, някъде май я наричат овчарски пай.
ОтговорИзтриване