Това е една предпочитана от мен закуска, защото е много бърза , а пък се харесва на всички, които са опитали!
Приготвяне
Продукти
за 32 броя
- 1 кг маслено тесто Белла
- 2 яйца
- 150 г сирене
- 50 г кашкавал
- 1 яйце, разбито с лъжица вода, за намазване
- 2-3с.л.сусамови семена
Приготвяне
- ако е замразено, тестото се размразява в хладилник от предната вечер или за 2 часа на стайна температура.Трябва да се запази студено.
- разстила се и се нарязва на правоъгълници (32)
- крайщата н аправоъгълниците се намазват с разбитото яйце
- яйцата се разбиват и се смесват с натрошеното сирене и настъргания кашкавал
- от тази смес се поставя по 1/2 ч.л. върху всяко правоъгълниче
- завиват се на рулце и се притискат отстрани
- поставят се в тава, не е необходимо мазане
- намазват се с разбитото с вода яйце и се наръсват със сусама
- пекат се за 15 минути в предварително загрята на 220 С фурна с вентилатор, до зачервяване
- изваждат се и се сервират топли
Чудни са, Сонче! Много вкусно изглеждат!
ОтговорИзтриванеНе знаех, че вече продават готово маслено тесто.. много хубаво, вече има опция и за по-мързеливо готвене :) Много добре изглеждат баничките, ще го имам впредвид и аз занапред.
ОтговорИзтриванеПредвид*
ИзтриванеМного ми харесаха Сонче толкова апетитни са станали че се олях:)))
ОтговорИзтриванеАз също не съм виждала маслено тесто но ще потърся да направя.
Прегръдки за хубава вечер!
Да разсея недоразумнието - маслено тесто е познатото на всички бутер тесто на Белла.
Изтриване.•°`♥✿⊱╮
ОтговорИзтриване❤♡
Muito rápidos e deliciosos.
Boa semana!
Beijinhos.
Brasil.
°º °♫♫♪¸.•°`
Thank you Ines:)!
ИзтриванеПробвах рецептата,много вкусни станаха ;)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, Илиян, много се радвам , че ви е харесала рецептата и че споделихте! Поздрави , желая ви успех!
ИзтриванеБаничките са супер!!!бравос
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за споделеното, зарадвахте ме! Да ви е сладко! Поздрави!
ИзтриванеБоже,Боже,какви хора,да не знаят какво е бутер-ами бутер е масло,ех Сонче,благодаря за рецептата.Почвам ги ей сега,поздрави.Дори от Бургас
ОтговорИзтриване:), Да ви е сладко, поздрав на Бургас!
ИзтриванеНаправих ги страхотни са ! Благодаря Сонче!
ОтговорИзтриванеСусамът е отлична идея!
ОтговорИзтриванеЗдравейте. Всеки път, като правя бутерки ,тестото ми горчи! Къде бъркам?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Снежана! Най-вероятно тестото е старо.Аз се старя да купувам само ОХЛАДЕНО, не замразено.Замразеното понякога е няколко пъти размразявано и дори да е в срок на годност, може да не е добро.За друга причина не мога да се сетя. Поздрави!
ИзтриванеДа, вероятно е това. Винаги го купувам замразено. Много благодаря за отговора.
ОтговорИзтриванеП.С. Благодаря, че споделяте прекрасните си рецепти :)
И аз благодаря но 2 -те яйца са много при положение че мазах изцяло а не само крайщата! И дотук се пекат 45 мин. на печка с вентилатор и на 240 градуса а още не са започнали да се зачервяваат! Може би печката ми е бавноразвиваща! :)))
ОтговорИзтриванеЗдравейте Пул, не мога да повярвам! Не знам каква ви е печката, но печенето е от 12 до 15 минути! 2 яйца се използват за 1 кг тесто, а вашето колко е? Има различни опаковки. А размразихте ли го преди печене? Дано да успеете! Поздрави!
ИзтриванеОбикновена инверторна с вентилатор! Тестото го размразих а на опаковката пишеше 800 гр., не съм го мерил! След като писах това по горе завъртях часовника на още 15 мин., на 230 градуса и станаха готови! И на мен не ми се иска да повярвам но това е положението!
Изтриване