Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 26 юни 2012 г.

КАРТОФЕНО РУЛО С КАЙМА





Продукти
за 6 порции

  • 1 кг картофи
  • сол
  • 2 яйца
  • 100 мл прясно мляко
  • 50 г масло
  • 150 г сирене
  • подправки - инд.орехче, черен пипер
  • 300 г телешка кайма
  • 2-3 с.л. олио
  • 1 глава стар лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 2-3 с.л. вино
  • мащерка, розмарин, черен пипер
  • 1/2 консерва(340) рязани домати
  • 50 г кашкавал
  • 150 г гъби
3-4 с.л. галета за поръсване на тавата

  Приготвяне
  • картофите се обелват, нарязват, сваряват се и се пасират на пюре
  • добавят се яйцата, млякото, маслото, сиренето и подправките
каймата се приготвя като за мусака

  • мазнината се загрява и в нея се задушават нарязаните на дребно лук, чесън и морков
  • добавя се каймата и се бърка докато стане на трохи
  • прибавят се нарязаните гъби и се готви няколко минути
  • прибавя се виното и се готви 1-2 минути
  • следват доматите и подправките, разбърква се и се готви 5-6 минути, ако е много рядко може да се сложи малко брашно 
  • тавата за печене се застила с хартия за печене, намазва се с мазнина и обилно се поръсва с галета
  • пюрето се разстила на пласт не по-дебел от 1,5 см
  • пече на 220 С за около 20 минути
  • изважда се и върху картофите се разстила сместа с каймата, поръсва се с кашкавал
  • запича се за още 15 минути
  • изважда се и заедно с хартията се поставя на кърпа
  • Докато е топло се завива на руло и стяга добре с ръце, като при завиване хартията се изтегля навън и издърпва.
  • * Завива се стегнато в кърпата и оставя да постои 10 мин, за да поизстине малко.

2 коментара:

  1. Прекрасно,лесно и вкусно!Браво,Сонче!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно е станало,Соня!Много вкусно и красиво поднесено!Поздрав с усмивка!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow