Продукти
за 6 порции
- 1 кг картофи
- сол
- 2 яйца
- 100 мл прясно мляко
- 50 г масло
- 150 г сирене
- подправки - инд.орехче, черен пипер
- 300 г телешка кайма
- 2-3 с.л. олио
- 1 глава стар лук
- 2 скилидки чесън
- 1 морков
- 2-3 с.л. вино
- мащерка, розмарин, черен пипер
- 1/2 консерва(340) рязани домати
- 50 г кашкавал
- 150 г гъби
Приготвяне
- картофите се обелват, нарязват, сваряват се и се пасират на пюре
- добавят се яйцата, млякото, маслото, сиренето и подправките
- мазнината се загрява и в нея се задушават нарязаните на дребно лук, чесън и морков
- добавя се каймата и се бърка докато стане на трохи
- прибавят се нарязаните гъби и се готви няколко минути
- прибавя се виното и се готви 1-2 минути
- следват доматите и подправките, разбърква се и се готви 5-6 минути, ако е много рядко може да се сложи малко брашно
- тавата за печене се застила с хартия за печене, намазва се с мазнина и обилно се поръсва с галета
- пюрето се разстила на пласт не по-дебел от 1,5 см
- пече на 220 С за около 20 минути
- изважда се и върху картофите се разстила сместа с каймата, поръсва се с кашкавал
- запича се за още 15 минути
- изважда се и заедно с хартията се поставя на кърпа
- Докато е топло се завива на руло и стяга добре с ръце, като при завиване хартията се изтегля навън и издърпва.
- * Завива се стегнато в кърпата и оставя да постои 10 мин, за да поизстине малко.
Прекрасно,лесно и вкусно!Браво,Сонче!
ОтговорИзтриванеСтрахотно е станало,Соня!Много вкусно и красиво поднесено!Поздрав с усмивка!
ОтговорИзтриване