Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 20 юни 2012 г.

Сладкиш с пресни плодове

Най-напред ще споделя няколко снимки от едно мое любимо място  в Пирин - Безбожкото езеро.
Този път бяхме със средната ми дъщеря, нейният годеник, който за първи път посещава България и любимият внук, който отново е с нас за лятото!
Сладкишът беше приготвен за тях!

За наш късмет денят беше повече от прекрасен, небето синьо....


имаше даже сняг за пързалки:)  







Старата хижа


Бабиното слънчице :)


 Рецептата е като на Маслен кайсиев сладкиш.

Продукти 
 за тава от 28 
  • 170 г масло(маргарин)
  • 175 г захар
  • 2 яйца
  • 300 г брашно
  • 1-2 ванилии
  • 1 п. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сода
  • 1 с.л. коняк
  • 50 г начупени орехи
  • праскови, кайсии, вишни общо поне 600 г 
заливка
  • 2 яйца
  • 100 мл подсладена сметана
  •  пудра захар за поръсване

   Приготвяне

  • размекнатото масло се разбива със захарта
  • добавят се яйцата и се разбива до пухкав еднороден крем
  • прибавя се пресятото брашно, бакпулвера, содата, ванилията, конякът
  • полученото гъсто тесто се разстила в намаслената тава
  • поръсва се с орехи
  • отгоре се подреждат плодовете, плътно , да покрият цялата повърхност
  • за заливката се разбиват яйцата и сметаната и с нея се покриват плодовете
  • пече се в предварително загрята фурна на 180 С за около 40 минути
Сервира се с топка сладолед .

14 коментара:

  1. Много красиво местенце и великолепни снимки!Толкова синьо е небето и водата!Прекрасно!
    А сладкиша несъмнено вкусен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Дани, много е красиво и всеки път се изненадвам колко е хубаво!Пожелавам ти да успееш да посетиш Пирин!

      Изтриване
  2. Соня страхотни сними, а сладкиша е разкош. Придърпвам си парченцето със сладоледа :))
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно е при теб-особено с бабиното слънце...
    Хубав ден,Сонче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. мда, Живе, това са радостите на живота...да има нови слънчица...:)!

      Изтриване
  4. Правила съм подобен сладкиш по рецепта на Мони и наистина е много сочен и вкусен!И при теб се е получил бижу с тези чудни плодове!А разходката,която ни подари в снимки много ми хареса,благодаря ти,Соня!
    Прекрасен ден !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако ходите към Пирин, както беше споменала някъде, да не пропуснете това място!Лифтът стига до горе, а гледката по време на пътуването също си заслужава!

      Изтриване
  5. Прекрасни снимки с толкова красиво съчетание на цветове! :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Извинете, а колко са яйцата в самото тесто? Не видях в рецептата , само 2 яйца в заливката?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Извинявам се пропуска - 2 яйца в тестото, има ги в описанието на приготвянето.Ще поправя и отгоре.Поздрави!

      Изтриване
  7. Разкошна рецепта, чудесна за лятото!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow