Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (23) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (146) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 22 юни 2012 г.

Мусака с картофено пюре(овчарски пай)


 

Продукти 
 за 3-4 порции

  • 300 г телешка кайма
  • 2-3 с.л. олио
  • 1 глава стар лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 2-3 с.л. вино
  • мащерка, розмарин, черен пипер
  • 1/2 консерва(340) рязани домати
  • 60 г топено сирене
  • 500 г картофи
  • 1 яйце
  • 50 г масло
  • сол, индийско орехче
  • 50 г кашкавал

  Приготвяне

  • мазнината се загрява и в нея се задушават нарязаните на дребно лук, чесън и морков
  • добавя се каймата и се бърка докато стане на трохи
  • прибавя се винотои се готви 1-2 минути
  • следват доматите и подправките, разбърква се и се готви 5-6 минути, ако е много рядко може да се сложи малко брашно
  • картофите се сваряват в подсолена вода и се пасират
  • към тях се добавя маслото, разбитото яйце, може малко сметана и индийското орехче ( настъргано), количеството е на вкус, но аз не го жаля, харесва ми по-пикантно
  • на дъното на съда се подрежда сместа с каймата
  • върху нея парчета топено ситене
  • отгоре се завива с картофеното пюре
  • пече се на 200 С до златисто и се наръсва с настъргания кашкавал
  • запича се отново до разтопяване на кашкавала

1 коментар:

  1. Каня й се на тази мусака, ама пусто време:( Чудесна е станала, някъде май я наричат овчарски пай.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...