Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 3 февруари 2023 г.

Шахматни бадемови сладки



Много нежни, топящи се се в устата, хрупкави и ароматни сладки.



Продукти
за около 30 бр.

130 г масло
200 г брашно
100 г пудра захар
100 г бадемово брашно
20 г какао
1-2 с.л. прясно мляко
1 ч.л. ванилия



 Време за приготвяне: 40 мин.
 - за подготовка -20 мин.
 - за готвене - 20 мин.
- за изчакване 



Калории 
Общо 3100  Ккал 
За една порция   110 Ккал 





Приготвяне 

В блендер се смесват маслото, брашното, захарта, ванилията  и млякото.
Може и на ръка. Маслото трябва да е студено. Омесва се меко тесто, което се разделя на 2 части. В едната част се добавя какаото. Омесва се добре. 
Двете теста се увиват във фолио и се прибират в хладилник за 30 минути.


Всяка половина от тестото се разточва на правоъгълник с дебелина около 0.3 см.
Разрязва се на еднакви ленти с ширина около 0.5 см. Необходими са ви поне 6 ленти от всеки цвят.
Разноцветните ленти се подреждат по три - най-напред 2 от единия цвят и между тях една от другия. След това обратното върху тях- 1 от първия цвят  +2 от втория, така че да се получи разминаване. Така се правят поне 4 реда по три ленти. Полученото руло(пръчка) се увива във фолио и се поставя за 10 минути във фризера.
След изваждане от фризера тестото се реже на правоъгълници с дебелина 0.3 см.
Бисквитките се подреждат в застлана с хартия тава.
Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна за около 15-20 мин.

Всичко е бързо и лесно, когато имаш такива помощници като двама от моите внуци  Дилън и Джак!

5 коментара:

  1. Много благодаря за споделената рецепта! И моите мъници ги одобриха, което е мнооого трудно в последно време. Все нещо не им допада и налитат само на купешко. Обаче с тези ги спечелих, че даже и сами си ги искат вече. Още веднъж - адмирации!

    ОтговорИзтриване
  2. Danke für Ihre Beiträge. Sie haben einen sehr interessanten und hilfreichen Blog. Hör nicht auf! ❤️️

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...