Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 11 ноември 2012 г.

Картофи с праз - идея за бърза вечеря




 Продуктите са съвсем ориентировъчни.По-скоро идея за лека есенна вечеря или гарнитура към печено месо.

Продукти  

  • 2 картофа
  • 2 стръка праз
  • 3-4 с.л. олио
  • сол
  • черен пипер
  • кимион млян, индийско орехче



 Приготвяне

  • картофите се сваряват в подсолена вода.По възможност небелени, но може и да се обелят и нарежат на едро и да се сварят така
  • отцеждат се и, ако не са белени, се обелват и режат на едро
  • празът се почиства и реже на кръгчета
  • в дълбок съд (аз ползвам тенджера) се заграява част от мазнината и в нея се задушава празът до омекване
  • омекналият праз се изважда с решетъчна лъжица и в съда се долива мазнина
  • загрява се добре и се слагат картофите
  • пържат се за 1-2 минути като се бъркат
  • празът се връща обратно в съда при картофите и всичко се пържи още 1-2 минути като се бърка
  • овкусява се с черен пипер, кимион и индийско орехче
  • сервира се топло, поръсено с магданоз

6 коментара:

  1. Охо, бързо и много апетитно, Соня!

    ОтговорИзтриване
  2. Колкото е бързо за направа, толкова и бързо бих го хапнала:) Сонче, страхотни картофки, особено с праз, той винаги придава страхотен вкус. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Бързо и много вкусно! Трябва да опитам с кимион.
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. На тези картофки трудно се устоява!
    Много апетитно предложение,Сонче!
    Ще ги приготвя в скоро време.
    Поздрави и хубава неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Много вкусно, апетитно и бързо!Кой не обича картофки?
    Хубава вечер Сонче!

    ОтговорИзтриване
  6. Бързо лесно и вкусно!Това е за мен Сонче нали съм фен на такива ястия.:)
    Много апетитно изглеждат,пък и в крак със сезона.:)
    Прегръдки и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow