Това е един от любимите десерти на моето семейство.Изключително вкусен и ароматен с много сочен пълнеж и хрупкава коричка.
Приготвя се много бързо и лесно.Всеки може да се справи.
Продукти
за форма 20 см
- 250 г готово бутер тесто(Бела)
- 3 кисели ябълки
- 50 мл силно кафе
- 2 с.л. коняк
- щипка индийско орехче
- 1/2 ч.л.канела
- 2-3 карамфилчета, счукани
- 4-5 с.л. кафява захар
- 1 с.л. брашно
- 1-2 с.л. разтопено масло
- яйце за намазване
Приготвяне
- тестото се разстила върху тавичката и се оформя борд като излишното тесто се изрязва сн.1
- ябълките се режат на тънки резенчета и се слагат в купа
- добавят се всички други съставки -кафе, коняк, подправки, захар и брашно сн.4
- обърква се много добре и се изсипва върху тестото сн.5
- поръсва се с разтопеното масло
- от остатъците от тестото се режат лентички и се оформя решетка.притиска се отстрани сн.3
- маже се с разбито яйце
- пече се 40 минути на 190С с вентилатор
- сервира се ГОРЕЩО
- ако е необходимо се подгрява на микровълновата
Това е по-стара снимка на същия пай, приготвен от 500 г бутер тесто в 30см тава.
Е,как няма да ви е любим,Соня,и на мен би ми бил такъв,страхотен е,а и с тези аромати си представям как е ухаел,прелест!Много ми харесва!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Такъв сочен и на мен би ми харесал от първа хапка, убедена съм, Сонче!
ОтговорИзтриванеХубаво ми подслаждаш вечерта отдалеч :) добре, че вече имам нещо сладичко наоколо.
Лека нощ и хубав петък да ти е!
Супер рецепта ! И бърза и лесна , а пък ябълка с коняк и канела е трепач :) за десерт !
ОтговорИзтриванеЧао ,Сонче ! Лека нощ и спорен утрешен петък :* !
Харесвам изделията с бутер тесто - лесни и вкусни! Много интересна рецепта, по-специално наличието на кафе, коняк, индийско орехче! И красиво оформен пай!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудесен и лесен:)
ОтговорИзтриванеОоо, чудесен е, и с какъв загар!Много си падам по такива бързи вкусотии:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идейката и хубава вечер Соня!
не става ли леко глетав (тестен)?
ОтговорИзтриванене, не става тестен, трява добре да се изпече. Ако е необходимо отгоре го покривам, затова корната част изглежда малко като прегоряла. Ако ви се струва, че ябълките са много сочни, може да увеличите количеството на брашното или да добавите галета.Отдолу и отстрани става хрупкав, което е и чара на този пай.Сервирайте топъл.Поздрави и благодаря, че се отбихте!
ИзтриванеOpitaite s topka vanilov sladoled, garantiram kombinaciqta e strahotna ! BON APPÉTIT!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви Мая! наистина е страхотно със сладолед! поздрави и да ви е сладко!
Изтриване