Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 6 ноември 2012 г.

Лесна супа с праз и кайма

Още едно есенно предложение, много бърза и лесна супа.




Продукти 
за 4 порции

  • 250 г кайма
  • 2 с.л.олио(зехтин)
  • 4 стръка праз, бялата част
  • целина
  • 2 моркова
  • 1 тиквичка(карфиол, броколи)
  • 1 к.ч. ориз
  • сол, черен пипер, чубрица
 
  Приготвяне

  • каймата се задушава в мазнината като се бърка докато стане на трохи
  • морковите се режат на кубчета и се добавят  при каймата
  • празът се реже на кръгчета и се прибавя
  • залива се с 1 л вода, добавя се сол и малко целина и се оставя да ври до омекване на морковите
  • прибавя се нарязаната на кубчета тиквичка
  • добавя се оризът и 4-5 к.ч. вода и се оставя да ври за още 15 минути
  • накрая се овкусява с черен пипер и чубрица
  • може да се застрои с яйце и мляко

6 коментара:

  1. Страхотна сгряваща супичка, комбинацията от праз и кайма е безкрайно добра,поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Дойде сезона на супичките...бих си хапнала от тази.
    Приятен ден,Сонче!

    ОтговорИзтриване
  3. Сонче честита есенна премяна на блогчето ти!
    Супичката е точно за сезона и много ми хареса!
    Хубав ден и прегръдки силни от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудна супичка за хладното време навън, Соня!

    ОтговорИзтриване
  5. Аз много обичам топлите супи, но рядко откривам рецепти, които да ми харесат, а тази много ми допада. Поздравления за рецептата.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow