Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 12 ноември 2012 г.

Есенна зеленчукова крем супа с гъби и извара



Продуктите са малко според каквото има в хладилника, а изварата е за уплътняване и подобряване на вкуса.

Продукти 

  • 3-4 розички карфиол
  • 3-4 розички броколи
  • 2-3 стръка праз
  • 1-2 моркова
  • 1 тиквичка
  • 150 г гъби
  • 2 с.л. зехтин
  • 100-150 г извара
  • босилек, черен пипер
  Приготвяне

  •    всички зеленчуци се режат (късат) на едро и се слагат да врят в подсолена вода
  • добавя се и зехтинът
  • проверява се кога ще омекнат морковите и се отдръпва от огъня
  • пасира се с пасатор или блендер
  • добавя се изварата и се овкусява с черен пипер и босилек
  • поръсва се с магданоз при сервирането




7 коментара:

  1. Чудесна топла супичка, Сонче! Много ми харесва идеята! Хубава вечер! Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Супер е супичката! Много ми харесва идеята за извара.

    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви, Дани, Лучия, изварата е вместо обичайните сметана и крем сирене за да е по-диетично, но пък се получи вкусно!Поздрави!

      Изтриване
  3. Поздравления за включването на изварата в тази сгряваща супичка!Хубана седмица, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  4. Обичам крем -супи :) ..! Миналата година правих една твоя крем супа ,Сонче и много ми хареса ! Ще опитам и тази :) !
    С прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  5. Еха, радвам се , Ванче!Аз не смеех да публикувам такива ''прости'' рецепти, но гледам, че хората ги четат, значи има нужда и от тях!:) Опитай, с каквото имаш в хладилника.

    ОтговорИзтриване
  6. В това застудяващо се време ,една топла супичка ще си дойде точно на мястото!
    Поздрави и хубава вечер

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow