Продуктите са малко според каквото има в хладилника, а изварата е за уплътняване и подобряване на вкуса.
Продукти
- 3-4 розички карфиол
- 3-4 розички броколи
- 2-3 стръка праз
- 1-2 моркова
- 1 тиквичка
- 150 г гъби
- 2 с.л. зехтин
- 100-150 г извара
- босилек, черен пипер
- добавя се и зехтинът
- проверява се кога ще омекнат морковите и се отдръпва от огъня
- пасира се с пасатор или блендер
- добавя се изварата и се овкусява с черен пипер и босилек
- поръсва се с магданоз при сервирането
Чудесна топла супичка, Сонче! Много ми харесва идеята! Хубава вечер! Сърдечни поздрави! :)
ОтговорИзтриванеСупер е супичката! Много ми харесва идеята за извара.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Благодаря ви, Дани, Лучия, изварата е вместо обичайните сметана и крем сирене за да е по-диетично, но пък се получи вкусно!Поздрави!
ИзтриванеПоздравления за включването на изварата в тази сгряваща супичка!Хубана седмица, Сонче!
ОтговорИзтриванеОбичам крем -супи :) ..! Миналата година правих една твоя крем супа ,Сонче и много ми хареса ! Ще опитам и тази :) !
ОтговорИзтриванеС прегръдка !
Еха, радвам се , Ванче!Аз не смеех да публикувам такива ''прости'' рецепти, но гледам, че хората ги четат, значи има нужда и от тях!:) Опитай, с каквото имаш в хладилника.
ОтговорИзтриванеВ това застудяващо се време ,една топла супичка ще си дойде точно на мястото!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер