Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 14 ноември 2012 г.

Макарони със спанак и риба тон - бързо и лесно



много леко и неочаквано вкусно ястие.
Тъй като Главният дегустатор не  обича ''зеленища'' се налага да ги маскирам по различни начини. В случая спанакът е комбиниран с риба, сирене и любимите му домати.
Рибата доминира като аромат и придава допълнителен  приятен вкус .

Продукти 
за 2 порции


  • 100 г макарони
  • 2 с.л. зехтин
  • 1  малка глава кромид
  • 2-3 скилидки чесън
  • 300 г суров спанак
  • 1 ч.ч. доматен сос
  • 50 г бяло сирене
  • 50 г риба тон от консерва




 Приготвяне

  • макароните се сваряват за 10-12 минути  или според указанията на опаковката
  • спанакът се почиства, измива и бланшира за 30 сек . в подсолена вода, като веднага след това се изплаква сн.1
  • изцежда, изстисква се и се реже сн.2
  • кромидът се реже на много дребно и се задушава в загрятата мазнина заедно с чесъна
  • след омекването на кромида към него се добавя нарязаният спанак
  • разбърква се няколко пъти и се прибавя доматения сок
  • готви се за няколко минути до достигане на желаната гъстота
  • прибавя се рибата и сиренето и всичко се разбърква 
  • макароните се отцеждат и се смесват със приготвения сос сн.3,4
  • при сервирането може да се поръси с кашкавал



10 коментара:

  1. Вкусна паста и зеленичкото е по моя вкус! :)
    Соня, приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Апетитно предложение,Сонче!
    Комбинацията ми допада,ще пробвам!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми допадат идеите за замаскирване на зеленкото, че и в къщи му се мръщят:), знаеш ли като, че ли мъжката част навсякъде се мръщи на зелено:):):). Страхотна си, Сонче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай, Кате, не че е супер важно да ядем спанак, ама все пак си е разнообразие!А днес ме питаха дали има още от снощното:), така че явно е било успешно!Поздрави!

      Изтриване
  4. Изпробвах рецептата и съм приятно изненадана от резултата!
    Очаквах, че ще има вкус на риба, обаче изобщо не се усеща.
    Аз я приготвих с пълнозърнести макарони и стана много вкусно.

    ОтговорИзтриване
  5. I az ste go probvam po praznicite

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Успех, ще се радвам ако споделите за резултата! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване
  6. Отново чудесна рецепта! Това ще бъде за вечеря. Благодаря ви Соня.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...