Ястието се приготвя много бързо и лесно.Едновременно с това е и доста ефектно.
Много вкусно и ароматно.Доминиращият аромат е на джоджен, а орехите са чудесно допълнение.Беше одобрено с възторг!
Продукти
за 2 порции
Приготвяне
Много вкусно и ароматно.Доминиращият аромат е на джоджен, а орехите са чудесно допълнение.Беше одобрено с възторг!
Продукти
за 2 порции
- 2 бр. пилешки гърди без кост и кожа
- лимонов сок
- 1 малка главичка кромид
- 2 скилидки чесън
- 200 г суров спанак
- 80 г извара
- 2 парченца кашкавал
- черен пипер
- джоджен
- 2-3 с.л.зехтин (масло)
- 1-2 с.л. брашно за овалване
- 4 с.л.счукани орехи
Приготвяне
- пилешките гърди се разрязват внимателно и се изтъняват ( ако не можете с нож, пробвайте с чукче под фолио)
- месото се наръсва с лимонов сок и черен пипер и се оставя настрана до приготвяне на плънката
- спанакът се измива, почистват се дръжките и се реже на ситно
- кромида и чесъна се режат на дребно и се задушават в 2 с.л. мазнина
- прибавя се спанакът и се бърка за 1-2 минути
- добавя се изварата и се разбърка до получаване на еднородна смес
- овкусява се с джоджен( не го жалете) и черен пипер
- пилешкото месо се разстила и върху него се поставя парченце кашкавал, по възможност с по-висока масленост
- върху кашкавала се разпределя спаначената смес
- внимателно се завива и се прехвърля в чинията с брашно, овалва се добре и се притиска за да се оформи
- тавичката за печене се назва с остатъка от мазнината
- месото се овалва и в счуканите орехи и рулцата се редят в намаслената тавичка
- отгоре се наръсва съвсем малко мазнина
- пече се на 200 С до златисто, около 15-20 минути
- сервира се нарязано на парчета
Супер рецепта ,Сонче ! Ама аз сега съзрях свинското месце в тиквата :) ...та чакам да видя как е приготвено !
ОтговорИзтриванеХубава вечер ! С прегръдка !
Прекрасен блог! Много се радвам, че го открих!
ОтговорИзтриванеДобре дошъл, и благодаря, радвам се че ти харесва!
Изтриване