Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 17 ноември 2012 г.

Пилешко руло със спанак, сирене и хрупкава орехова коричка

 Ястието се приготвя много бързо и лесно.Едновременно с това е и доста ефектно.


 Много вкусно и ароматно.Доминиращият аромат е на джоджен, а орехите са чудесно допълнение.Беше одобрено с възторг!



Продукти  
 за 2 порции

  • 2 бр. пилешки гърди без кост и кожа
  • лимонов сок
  • 1 малка главичка кромид
  • 2 скилидки чесън
  • 200 г суров спанак
  • 80 г извара
  • 2 парченца кашкавал
  •  черен пипер
  • джоджен
  • 2-3 с.л.зехтин (масло)
  • 1-2 с.л. брашно за овалване
  • 4 с.л.счукани орехи


 Приготвяне

  • пилешките гърди  се разрязват внимателно и се изтъняват ( ако не можете с нож, пробвайте с чукче под фолио)
  • месото се наръсва с лимонов сок и черен пипер и се оставя настрана до приготвяне на плънката
  • спанакът се измива, почистват се дръжките и се  реже на ситно
  • кромида и чесъна се режат на дребно и се задушават в  2 с.л. мазнина
  • прибавя се спанакът и се бърка за 1-2 минути
  • добавя се изварата и се разбърка до получаване на еднородна смес
  • овкусява се с джоджен( не го жалете) и черен пипер
  • пилешкото месо се разстила и върху него се поставя парченце кашкавал, по възможност с по-висока масленост
  • върху кашкавала се разпределя спаначената смес
  • внимателно се завива и се прехвърля в чинията с брашно, овалва се добре и се притиска за да се оформи
  • тавичката за печене се назва с остатъка от мазнината
  • месото се овалва и в счуканите орехи и рулцата се редят в намаслената тавичка
  • отгоре се наръсва съвсем малко мазнина
  • пече се на 200 С до златисто, около 15-20 минути
  • сервира се нарязано на парчета


3 коментара:

  1. Супер рецепта ,Сонче ! Ама аз сега съзрях свинското месце в тиквата :) ...та чакам да видя как е приготвено !
    Хубава вечер ! С прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасен блог! Много се радвам, че го открих!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow