Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 1 юни 2012 г.

Тиквички на фурна, пълнени с яйца и сирене


Чудесно леко ястие или топло предястие.



Продукти
 за 2 порции

  • 2 тиквички
  • 2 яйца
  • 50 г сирене
  • 50 г кашкавал
  • 1-2 с.л. готварска сметана
  • 1 стрък пресен чесън
  • 1 стрък пресен лук
  • копър, черен пипер

   Приготвяне

  • тиквичките се обелват, разрязват на 2 по дължина и издълбават като лодки
  • слагат се във вряща подсолена вода и се варят за около 10 минути
  • изваждат се и се отцеждат
  • в купа се смесват леко разбитите яйца, натрошеното сирене, настъргания кашкавал
  • добавя се сметаната , нарязания на дребно лук и подправките
  • всичко се обърква добре и с получената смес се пълнят тиквичките
  • напълнените тиквички се поставят в тавата
  • сипва се малко от водата, в която са врели тиквичките
  • пече се на 180 С до зачервяване

8 коментара:

  1. Вкусни тиквички,Сонче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. О,това много го обичам и е време вече и аз да наравя,добре ме подсети и ти,Соня,благодаря!
    Много са вкусни и при теб!
    Сърдечен поздрав и усмихната неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Тук ми липсва само един лек сос от: кисело мляко и майонеза в съотношение 4:1, много пресен копър и малко чесън за разкош ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Въпрос на вкус!Ние си ги харесваме със салатка от краставици!Благодаря за предложението за допълнение, Елена!Поздрав!

      Изтриване
  4. Чудесна идея, с удоволствие ще ги направя още днес!Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви, радвам се , че рецептата ви харесва!Ще съм щастлива, ако споделите как ви е харесало!Поздрави!

      Изтриване
  5. Много ми хареса рецептата - свежа и лесна за приготвяне! Благодаря ви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за доверието и споделеното, Инна! Радвам се, че ястието ви е допаднало! Поздрав!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow