Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 4 май 2019 г.

Агнешко печено на порции в крок пот



Месото, приготвено в крок пота е много крехко, сочно и вкусно. Това е перфектният начин за лесно готвене на по-голямо количество месо, за повече хора.

Продукти
за 12 порции

4-4.5 кг агнешки бут с кост
(предвиждат се поне 300 г месо с кост на порция)
за намазване на месото
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. чесън на прах или 3-4 скилидки счукан
3 с.л. лимонов сок
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. розмарин или салвия
2 с.л. зехтин
1/4 ч.л. канела
допълнително
3-4 моркова
50 мл бира
глазура
1 с.л. зехтин
1 с.л. мед
1 с.л. соев сос
1 с.л. горчица
1 с.л. кетчуп

 Време за приготвяне: 8ч. 25 мин.
 - за подготовка -10 мин.
 - за готвене - 8 часа +15 мин.

Калории 
Общо Ккал 
За една порция 850 Ккал 

Приготвяне

Агнешкото се реже на порции .
В купа се смесват подправките предвидени за намазване на месото.Всяко парче се овалва добре в подправките.
Морковите се подреждат на дъното на крок пота. Месото се реди плътно върху тях.
Залива се с бирата. Готви се 8-9 часа на слабата степен на уреда.
Всяка порция се изважда внимателно с решетъчна лъжица и се подреждат в подходяща тава.
Продуктите за глазурата се смесват добре и всяко парче месо се намазва с четка.
Запича се във силна фурна(220 с) за 10-15 минути.
Отделената мазнина може да се използва при приготвянето на ориз или картофи.
Тук има рецепта за Пресни картофи на фурна като на снимката.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

2 коментара:

  1. Изглежда много вкусно! Нямам такъв уред, но месото от снимките много ми наподобява на това, което съм хапвала на село, като дете. Поздрави, Сонче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Откакто имам крок пот правя всичко в него - лесно и вкусно, ох прозвуча като реклама, но е истина :)! Поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...