Месото, приготвено в крок пота е много крехко, сочно и вкусно. Това е перфектният начин за лесно готвене на по-голямо количество месо, за повече хора.
Продукти
за 12 порции
4-4.5 кг агнешки бут с кост
(предвиждат се поне 300 г месо с кост на порция)
за намазване на месото
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. чесън на прах или 3-4 скилидки счукан
3 с.л. лимонов сок
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. розмарин или салвия
2 с.л. зехтин
1/4 ч.л. канела
допълнително
3-4 моркова
50 мл бира
глазура
1 с.л. зехтин
1 с.л. мед
1 с.л. соев сос
1 с.л. горчица
1 с.л. кетчуп
Време за приготвяне: 8ч. 25 мин.
- за подготовка -10 мин.
- за готвене - 8 часа +15 мин.
Калории
Общо Ккал
За една порция 850 Ккал
Приготвяне
Агнешкото се реже на порции .
В купа се смесват подправките предвидени за намазване на месото.Всяко парче се овалва добре в подправките.
Морковите се подреждат на дъното на крок пота. Месото се реди плътно върху тях.
Залива се с бирата. Готви се 8-9 часа на слабата степен на уреда.
Всяка порция се изважда внимателно с решетъчна лъжица и се подреждат в подходяща тава.
Продуктите за глазурата се смесват добре и всяко парче месо се намазва с четка.
Запича се във силна фурна(220 с) за 10-15 минути.
Отделената мазнина може да се използва при приготвянето на ориз или картофи.
Тук има рецепта за Пресни картофи на фурна като на снимката.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.
Изглежда много вкусно! Нямам такъв уред, но месото от снимките много ми наподобява на това, което съм хапвала на село, като дете. Поздрави, Сонче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Откакто имам крок пот правя всичко в него - лесно и вкусно, ох прозвуча като реклама, но е истина :)! Поздрави!
Изтриване