Лесен и вкусен сладкиш, особено ако се използва готова подложка.
източник тук
Продукти
за форма 22-24 см
- 60 г бланширани обелени бадеми или готово бадемово брашно
- 140 г пшенично брашно
- 50 г захар
- 110 г студено масло
- 1/4 ч.л. сол
- 2 с.л. вода
- 250 г крем сирене
- 1/4 ч.ч. захар
- 1 яйце
- 1 п.ванилия
за отгоре(топинг)
- 3 с.л. захар
- 1/2 ч.л. канела
- 3 ч.ч. нарязани на тънки резени ябълки
- инд.орехче
- 1/4 ч.ч. филирани (нарязани) бадеми
Калории - общо
за 1 порция
Приготвяне
за приготвянето на основата съм писала подробно тук
- бадемите се смилат в блендера
- добавя се пресятото брашно и се разбърква
- сипва се захарта и се пулсира няколко пъти блендерът
- маслото се нарязва на много малки парченца и се добавя при брашното
- блендерът се пулсира няколко пъти за по 1-2 секунди
- по малко , постепенно се добавя водата, като след всяко добавяне се пулсира по няколко пъти
- полученото тесто се изважда и се оформя на топка
- увива се във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути или повече
- охладеното тесто се разточва внимателно на по-голям кръг отколкото е тавичката за печене
- използва се фолио и хартия за печене за по-лесно прехвърляне в тавата (разточва се между два пласта фолио, маха се горното и на негово място се поставя хартия за печене , отрязана според големината на тавичката, хваща се долното фолио , заедно с тестото и хартията и се обръща върху формата за печене
- притиска се и се оформя с борд по стените на формата за печене
- пече се на 200 С до златисто
- крем сиренето се разбива със захарта, яйцето и ванилията
- получената смес се изсипва върху изстиналата основа
- ябълките се смесват в дълбока купа със захарта и подправките, разбърква се добре и се подреждат красиво върху крема
- пече се 35 минути и се наръсва с бадемите
- пече се още около 10 минути или до готовност
Сонче,много ми хареса тази тарта.........На външен вид изглежда непретенциозна,но подозирам че е голяма вкусотия!
ОтговорИзтриванеСкоро ще я пробвам!Прегръдки от мен:)
Сонче, то си е почти като тарт-чийз с ябълки, много примамливо предложение!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Иглика, наистина беше много вкусно, а е малко подминавана кати рецепта в блога! Затова я акцентирах! Поздрави!
Изтриване