Рецептата е от книгата, която вече съм показвала - Китайска кухня.Това е ястието от китайската кухня, което приготвям най-често и винаги се радва на добри отзиви.Ядките обогатяват вкуса и хранителната стойност, а аромата на ястието се допълва от характерните за азиатска кухня подправки.
Продукти
за 2 порции
Калории - общо 1512 Ккал
на 1 порция 756 Ккал
Приготвяне
Продукти
за 2 порции
- 300 г месо от пилешки бут
- 100 г ядки - фъстъци, бадеми
- 1 малка глава кромид лук
- 3 скилидки чесън
- 2 печени чушки
- 2 сушени люти чушки
- 1 ч.л. джиджифил на прах
- 3 с.л. соев сос
- 3 с.л. вино
- 1с.л. захар
- 1 ч.л. оцет
- 50 мл олио за пържене
Калории - общо 1512 Ккал
на 1 порция 756 Ккал
Приготвяне
- всички продукти се приготвят предварително и се подреждат до печката защото се работи бързо
- месото се нарязва на кубчета
- чесънът и лукът на дребно
- чушката се нарязва на лентички
- ядките се запържват до златисто в малко мазнина докато станат хрупкави
- изваждат се и се оставят настрани
- в същия съд се задушават двата вида лук на слаб огън като ако е необходимо се добавя от мазнината
- добавя се джинджифилът, червените чушки и месото.и се задушава под капак няколко минути , докато месото побелее
- прибавят се запържените ядки и след това захарта, виното, соевия сос и оцета
- разбърква се няколко пъти и се отстранява от огъня
- сервира се с ориз
Обичам китайско и тази рецепта обезателно ще я приготвя, винаги съм се чудела как постигат резултата с крехкото месо. Благодаря ти, Сонче!
ОтговорИзтриванеИ аз обичам китайско,а това ми звучи много добре,с тези ядки.Благодаря за споделеното.
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
СОНЧЕ, ТОЛКОВА Е АПЕТИТНО ПРИ ТЕБЕ ,ЧЕ МИ СЕ ПРИИСКА ДА СЪМ ТИ НА ГОСТИ:)))
ОтговорИзтриванеМного е хубава рецептата обичам китайски рецепти.
Прегръдки и хубав ден !
Обожавам китайско! Изглежда прекрасно!
ОтговорИзтриванеСонче,
ОтговорИзтриванетова ястие ме грабна отведнъж!
Прекрасни съставки, ядките ги обичам много в такъв вид, а и китайското ми е някак много вкусно.
Записвам си тази рецепта!
Хубава седмица!