Това е много бързо и лесно за приготвяне ястие .Поднесено с гарнитура и салата може да бъде лека вечеря, самостоятелно като предястие или просто мезе. Ядките образуват хрупкава коричка, а отвътре месото е сочно. Мариноването в повече лимонов сок ароматизира пилешкото и то запазва лек лимонов вкус и след запържването.
Калории - общо
на 1 порция
Продукти
за 2 порции
- 300 г пилешко бонфиле
- сокът на 1 лимон
- черен пипер
- 3 с.л. царевично брашно(може и пшенично)
- щипка червен пипер
- 1/4 ч.л. сол
- 2 с.л. сусам
- 1-2 с.л.ситно счукани орехи
- 1 с.л. масло
- 2 с.л. зехтин (олио)
Калории - общо
на 1 порция
Приготвяне
- филенцата се мариноват в лимоновия сок за поне 30 минути
- наръсват се с черен пипер
- в купа се смесват царевичното брашно, сол, червен пипер, сусамът и орехите
- в тиган се заграва зехтинът, прибавя се маслото
- филенцата се овалват в панировката и се пържат в мазнината за 2-3 минути от всяка страна до златисто
Супер ! Вкусно и бързо :) !
ОтговорИзтриванеСонче, надникни при мен ,имам една задачка за теб :) !
Хубава вечер ! Прегръдки !
Соня,прекрасни са!
ОтговорИзтриванеИаз го харесвам така....с чудна коричка...
ОтговорИзтриванеСонче,голяма вкусотия си направила!
Поздрави!
Мммм, обичам такива филенца! Не съм добавяла до сега орехи в панировката, но звучи като много вкусна идея :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеКаква примамлива красота само пък и припекани както ги обичам...
ОтговорИзтриванеЧудесни и много обичани филенца,но орехите са ми интересна новост,благодаря за идеята,Соня!Ще опитам непременно!
ОтговорИзтриванеПожелавам усмихнат петък!
Тези лимонови филенца ги приготвих и много ми харесаха :-), станаха много сочни и със свеж цитрусов аромат. Още не съм стигнала до шоколадовото пиле, но скоро и за него ще има отзиви :-)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава седмица!
Чудесно , Дени!Радвам се, че са ти харесали!Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеДълго търсих едни орехови хапки,но ги няма в нета за съжеление бяха много вкусни с мъжо в един ресторант хапнахме и се пресетих за тях,попаднах на тази рецепта и мисля да ги направя само че без сусам поздравления много вкусни нещица ЧУДЕСНО:)))
ОтговорИзтриване