Фетучините са вид италианска паста от твърда пшеница, на тънки ленти, навити на руло.Тази рецепта има много варианти, сос Алфредо може
да се приготви със сметана, със сметана и мляко, с мляко и брашно, с мляко и
крем сирене и пармиджано.Сосът носи името наAlfredo Di Lelio, който е италиански ресторантьор, притежавал ресторант в Рим в началото на 20 век.
В американския вариант сосът Алдредо често се комбинара със зеленчуци (броколи), пилешко и скариди.
Аз използвах сметана и прясно мляко и добавих лук, пилешко филе и грах. Ароматно заради маслото, чесъна и виното, с богат вкус на сметана и сирене.
Продукти
Калории - общо 1677 Ккал
на 1 порция 838 Ккал
Приготвяне
В американския вариант сосът Алдредо често се комбинара със зеленчуци (броколи), пилешко и скариди.
Аз използвах сметана и прясно мляко и добавих лук, пилешко филе и грах. Ароматно заради маслото, чесъна и виното, с богат вкус на сметана и сирене.
Продукти
за 2 порции
- 150 г фетучини
- 1 с.л.масло + 1 с.л. зехтин
- 200 г пилешко филе
- 1 с.л. масло + 1 с.л. зехтин
- 1 глава стар лук
- 2-3 скилидки чесън
- 1-2 с.л. ароматно бяло вино
- 1 каф.чашка замразен грах
- 100 мл сметана
- 100 мл прясно мляко
- сол, черен пипер
- 50 г настърган кашкавал
Калории - общо 1677 Ккал
на 1 порция 838 Ккал
Приготвяне
- пастата се сварява според указанията на опаковката .н амоята пишеше 5 минути, но на мен ми се видя ного малко и я варих 7 минути
- отцежда се и се измива със студена вода
- през това време месото се нарязва на лентички
- в тигамн се загряват 1 с.л. масло и 1 с.л. зехтин
- месото се запържва за 3-4 минути до златисто, изважда и се оставя настрани
- в същия тигансе добавят по 1 с.л.масло и зехтин и се заушават нарязаните на ситно кромд лук и чесън, добавя се виното и готвенето продължава до омекване на лука
- прибвя се замразения грах и се разбърква
- добавят се сметаната и млякото, разбърква се до завиране
- прибавя се половината настърган кашкавал и се бърка до разтопяването му.Ако стане много гъсто, може да с еразреди с малко вода от варенето на пастата
- отдръпва се от огъня и се изсипва месото в соса
- фетучините се разпределят в чинии, а върху тях се изсипва от соса и се наръсва настърган кашкавал
Ооооо Сонче Изглежда толкова апетитно. Благодаря ти, че сподели с нас!
ОтговорИзтриванеХубав и слънчев ден!
Вкусотийка, а и няма как иначе, щом е приготвено от теб!:)
ОтговорИзтриванеУХХХ ..че красиво и пъстро си го направила...
ОтговорИзтриванеПрекрасно предложение Сонче,ухае невероятно.
Прегръдки!
Много вкусно ястие и толкова красиво поднесено!
ОтговорИзтриванеВеднага ме плени!Поздравления!
Приятен ден!
Вълшебно изглежда пастата ,Сонче и знам много вкусно !
ОтговорИзтриванеХубава вечер и прегръдка от мен !
Ммм, любимото ми :) Не бих отказала една порция - много обичам комбинацията на пиле със сметана, а с паста съм сигурна, че е още по-вкусно. Сонче изглежда страхотно! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Дианка, Кенди, Здравче, Ваня, Мира, Габи, много сте мили!Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеThank you , Ines!
ОтговорИзтриванеПооздрави от Юлия Кожухарова!
ОтговорИзтриванеСоня, днес за обяд приготвих Фетучините със сос Алфредо,който направих от сирене Крема и прясно мляко.Стана много вкусно ядене!
Благодаря за доверието и хубавите думи, Юлия!Радвам се, че рецептите ви допадат!Правиш ме щастлива с твоите отзиви!специални поздрави на цялото семейство!
ИзтриванеМного се радвам, че попаднах на този блог! Страхотни идеи, лесни за приготвяне и старателно обяснени! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави,
от една улеснена вече домакиня ;)
Здравейте Жулиета и добре дошли в Моето сладко хоби! Много се радвам, че рецептите ви допадат, целта ми е точно такава , да помагам на начинаещи кулинари! Благодаря ви! Поздрави и да ви е сладко!
Изтриване