Радичиото и лимоновият сок придават изклютелна свежест и колорит на салатата.Може да се замени със зеле или салата айсберг.
Продукти
за 2 - 3 порции- 1 авокадо
- 2 варени яйца
- 2 с.л. лека майонеза
- 1 с.л. лимонов сок, черен пипер, сол
- 3-4 листа радичио(цикория)
- зелената част на 1 стрък чесън
Калории - общо
на 1 порция
Приготвяне
- яцата се белят и се отделят жълтъка и белтъка
- белтъкът се нарязва на дребно
- авокадото се разполовява, маха се костилката и се изважда меката сърцевина
- слага се в купа и се пасира( аз използвам уреда за картофено пюре)
- добавят се жълтъците и всичко се размесва до получаване на еднородна смес
- прибавя се майонезта и се разбърква добре
- овкусява се с лимоновия сок, сол, черен пипер
- цикорията се нарязва на дребно и се добавя към сместта
- лукът се реже и заедно с белтъците се прибавя към осаналите продукти
- всичко се разбърква добре
може да се поднесе като се аранжира в кората на авокадото
и вариант с добавени 2 печени червени чушки, нарязани на дребно
Вкусно предложение,харесва ми идеята за оползотворяване на останалите яйца,въпреки че моите вече свършиха,ще опитам рецептата,защото обичам авокадо.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Как ухае само това твое предложение...
ОтговорИзтриванеМного апетитно предложение Сонче, много ми хареса.
Прекрасна вечер!
salatata beshe strahotna. az ispolzvah ostanalite mi 5 iacia i 3 avokadota i kakto ti predloji slojih zele i domati. az jula i Sasha iziadohme vsichko:-). strahotna recepta.
ОтговорИзтриванеiskah da sloja snimka na moita salata ama ne znam kak :-(
Изтриване