Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 21 март 2012 г.

Пиле с огнен шоколад и плодове

Невероятна комбинация, която не бях опитвала и която се оказа изключително вкусна!



Съчетанието на сладко и солено и леко кисело, заедно с леко люто е просто  неописуемо!
Използвах от тук от там, но най-вече ме запали идеята на Марияна от този блог.
Естествено има мои добавки и модификации.



Продукти
за 2 порции

  • 400 г пилешко филе
  • 1 портокал
  • лимон
  • черен пипер, сол
  • 1 манго или друг подходящ плод
  • ( праскови, кайсии, ябълки, ананас)
  • 50 г шоколад, черен
  • 30 г масло
  • 1 филия хляб
  • 3-4 бадема или лешници
  • лют червен пипер на върха на малка лъжичка

 Калории - общо
Kилокалории: 1109 .
Калции: 88.2 мг
Протеини: 94.1 г
Въглехидрати: 48.5 г
Животински мазнини: 46.75 г
Растителни мазнини: 13.1 г

на 1 порция 555 Ккал








    Приготвяне


  • месото се разрязва, така че да се получи по-голямо парче и леко се изтънява
  • маринова се за 30 минути или повече в прясно изцедени портокалов и лимонов сок
  • приготвя се за печене като се посолява със сол и черен пипер
  • мангото се нарязва на тънки парчета и се нарежда върху месото
  • завива се на руло, което се поставя в тавичката със прихлупената част надолу
  • залива се с остатъка от цитрусовия сос (маринатата)
  • пече се на 180 С с вентилатор ( 190 с без вентилатор)  за 20 минути
през това време се приготвя шоколадовото покритие
  • шоколадът се разтопява заедно с маслото
  • лютивият пипер се прибавя към шоколадовата смес
  • филята хляб се запича(тостер) и се раздробява на дребни трохи
  • отделя се малка част от шоколада(1/3), а останалата се смесва с трохите
  • шоколадовите трохи се намазват върху запечените пилешки рула
  • отгоре се поръсва с начукани(нарязани на едро) ядки
  • пече се още 10 минути на същата температура
Сервира се като се полива с останалия шоколад,  с парченца от използваните при готвенето плодове и гарнитура по избор - ориз със стафиди и бадеми.


15 коментара:

  1. Страхотна рецепта, поздравления за избора :)

    п.с. във веригата магазини от които си купила шоколада до преди известно време имаше и гъски и патици :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Зори!Само че този магазин не е в нашия град (:Все пак благодаря!

      Изтриване
  2. Грабна ме заглавието ( много хубаво ) и на един дъх изчетох всичко :)...чудна рецепта ,Сонче ! И много интересна !
    Хубава пролетна вечер !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ваня! Идеята за заглавието е на Ромео, на него много му хареса! Аз не ям люто, но тук комбинацията е перфектна, опитай!

      Изтриване
  3. Соня, ястието е чудесно, радвам се, че сподели опита си :)
    Много ми допада допълнението на ядки :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Марияна! Хубавото на блоговете е възможността за споделяне! Добре, че ти първа сподели тази екстравагантна идея :)!

      Изтриване
  4. Сонче,много интересно................

    ОтговорИзтриване
  5. Сонче, наистина е страхотно предложение,
    много ми допада и в твоя вариант, а снимките изкушаващо апетитни и изразителни!
    Поздравления и усмихнати пролетни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. И в твоя вариант е наистина прелестно,Соня!
    Като изключим мангото,всичко друго супер много ми въздейства на апетита и любопитството!
    С пожелание за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, и аз не съм почитател на мангото, ароматът ми е малко силен непривичен, но трябваше да опитам!Затова мисля, че може да стане и с други плодове!Поздрави!

      Изтриване
  7. Ей, ама много вкусно изглежда това пиленце! Комбинацията с манго много ми допада, а като добавим и шоколада и бадемите вече отиваме в друга класа!:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря на всички за вниманието, рецептата си заслужава да бъде опитана!

    ОтговорИзтриване
  9. Каква чудесна изненада, Соня! Аз мислех да направя импровизация на рецептата на Мариянка с пилешко филе, но виждам че си ме изпреварила и за това направо ще използвам твоите инструкции.
    Поздрави и ти пожелавам една прекрасна и слънчева пролет!:-)

    ОтговорИзтриване
  10. За втори път в рамките на седмица попадам на предложение месо с шоколад, уверявате ме че е много вкусно и вече нямам търпение да опитам;)
    Чудни снимки, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  11. Ръкавицата е хвърлена, няма как да не се поеме това предизвикателство, вярвам, че е страхотно, въпреки че там дълбоко в мен онова недоверчивото гласче заговаря, но.....ще се боря с него....

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow