В много блогове можете да прочетете за името и произхода на тази вкусотия.
Източник на рецептата тук.
Аз подходих малко скептично към Голямата немска палачинка, но се оказа, че е много лесно, бързо и вкусно нещо:)
Ето и рецептата:
Продукти
за 3-4 порции
тавичка 26 см
- 2 яйца
- щипка сол
- 1 с.л. захар
- 1 ванилия
- 125 мл прясно мляко ( 1/2 ч.ч.)
- 1/2 ч.ч. брашно
- 30 г масло
- сладко или мед за сервиране
със сладко 1050 Ккал
Тук има вариант с продукти за по-голяма тавичка
Приготвяне
- яйцата се разбиват със захарта
- добавят се брашното, солта , ванилията
- фурната се загрява на 200 С и тавата се поставя да се загрее
- маслото се слага в тавата , да се разтопи - трябва да се наблюдава
- изсипва се палачинковата смес и се пече 10 минути на 200 С и още 10 мин. на 170 С.
- изважда се и се сервира веднага със сладко или мед, сметана и т.н.
Много вкусно звучи ,Сонче ! Че и много хубаво изглежда :)! И макар да не е време за закуска ..:)резвам си едно парченце :)!
ОтговорИзтриванеХубава вечер !
Сонче, напоследък доста варианти на тази палачинка видях, а още не съм я правила.Макар като студентка честичко да хапвах такава в една приятелка;)
ОтговорИзтриванеПрекрасна вечер ти желая!
И аз все я отлагам тази палачинка, всички споделят, че е вкусна и лесна. И при теб изглежда много вкусно! И това парченце как си го поднесла!
ОтговорИзтриванеОх, тази палачинка.... Кога ли ще и дойде времето и на нея. Много апетитно си я поднесла, Сонче. Докато си направя си грабвам парченце от твоята, ЧУДЕСНА Е!!!!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Страхотна е и при теб,Соня!
ОтговорИзтриванеИ аз още я отлагам,сигурно защото не закусвам.
Май ще си я направя за вечерен десерт :))!
Сърдечен поздрав!
Благодаря на всички ви за коментарите!Направете, ще ви хареса, пък и малко разнообразие!Аз се шегувам с моя съпруг, че откакто имам блог не е ял 2 еднакви яденета:)!Роси, ние правим специална закуска в събота и неделя,това е трдиция, иначе сме на мюзли...приятен ден на всички!
ОтговорИзтриванеЧудесна идея за разнообразяване, Соня -
ОтговорИзтриванеизглежда много вкусно и апетитно. Снимките са страхотни!
Наистина с поддържането на блоговете, все повече нови неща се търсят и приготвят.
Сърдечни поздрави и много усмихнати мартенски дни, Диана
Няколко пъти я пробвам тази палачинка в различни варианти, но все не ми се получава, отвън се изпича, а от вътре остава сурова. Но..няма отказване, ще пробвам докато стане :)Твоята е чудесна! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСонче, вече няколко пъти и се заричам на тази палачинка :) Много хубава ти се е получила! Благодаря за идеята за почивните дни! Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеГаби, виж указанията за печенето и големината на тавичката според продуктите!Успех!
ИзтриванеPalachinkata stana vkusna!! No koli4estvata sa po-skoro za edna porcia i polovina, zashtoto za dvama 4oveka ne stiga, a dori leko zavishih brashnoto i mlyakoto. drugiat pat shte napravya dve :).
ОтговорИзтриванеЗдравейте, радвам се, че ви е харесала! Амии, какво да кажа, порциите май зависят от хората! :) Няма проблем да си я направите по-голяма, използвайте по-широк съд, за д аможе да се изпече добре! Весели празници ви желая и да ви е сладко!
ИзтриванеПривет, за тава 33 см как трябва да увелича продуктите?
ОтговорИзтриванеСтанислава
Здравейте Станислава, аз съм пекла същата смес и в по-голямата тава, става по-тънка палачинката. Иначе може да увеличите продуктите с 50 % за да запазите пропорциите.(2те яйца стават 3, 1/2 чаша става 3/4 ит.н.)
ИзтриванеЗдравейте, направихме я с увеличените продукти. Стана супер, благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеПодозирам, че ще стане традиционна неделна закуска. :)
Много се радвам, че ви е харесала! Благодаря ви за доверието и за споделеното!Поздрав и да ви е сладко!
Изтриване