Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 7 март 2012 г.

Ребра на фурна и Печено свинско с плънка от лук



Това е един начин за приготвяне на печено месо, който видях в предаването ''Стопанинът на лозовата долина'' по Фиеста тв. Впечатли ме и веднага го направих защото отдавана търся така рецепта - месото се пече ИЗКЛЮЧИТЕЛНО  бавно на МНОГО  ниска температура.Печенето продължава 8-9 часа при 130 С .Не се нуждае от покриване, завиване, поливане или каквото и да е наблюдение. Месото става с хубава коричка и сочно отвътре. Подправките са според вкуса, тук искам да ви запозная най-вече с метода.
Аз приготвих едновременно 2 парчета свинско месо - свински гърди(ребра) и свински бут.
Резултатът беше поразително вкусен!

Продукти

  • 1 парче свински гърди с кост - моето беше около 1 кг
  • 1 парче свинско месо от бута - около 1 кг
  • подправки и зехтин
  • лимонов сок, горчица, мащерка, сол, черен пипер, кориандър
  • ( в оригинала основната подправка беше резене, но аз го замених с мащерка и малко анасон)
  • за плънката на бута
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 големи глави стар лук
  • 1 шепа стафиди
  • 1/2 ч.ч. вино + 1/2 ч.ч. вода
  • мащерка, сол, черен пипер, кориандър
  • ( в оригинала основната подправка беше резене, но аз го замених с мащерка и малко анасон)
  • няколко моркова , за подложка



 Калории - общо
на 1 порция





Приготвяне




  • гърдите се намазват с подправките
  • бутът се разполовява и също се намазва с подправките(2,3)
  • приготвя се плънката:
  • лукът се реже на дребно и се задушава в зехтина, виното и водата до пълно омекване(4)
  • прибавят се стафидите и подправките
  • парчето от бута се пълни с плънката и се завива(затваря), овръзва се стегнато с конец  и отново се намазва с подправките и малко зехтин(5, 6)

  • на дъното на тавичка се поставя скаричка или , както в моя случай няколко моркова
  • месото се слага върху скаричката(морковите)
  • поставя се във фурната на 130 С и се пече 8-9 часа





Бележка - бих изтънила повече бута при рарязването , за да се получи по-финно руло.

7 коментара:

  1. Както винаги тук е много вкусно! Честит 8 март, пожелавам ти много щастие с любимите хора!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честит празник!
      Мнооого вкусно тук....

      Изтриване
    2. Честит празник и на вас, Бонбонче и Живе!Бъдете щастливи и усмихнати!

      Изтриване
  2. Мила Соня,честит празник!С най-сърдечни пожелания за много обич,щастие,усмивки и ведро настроение!
    Месцето е разкошно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да е честит и на теб празника, Роси!Благодаря за пожеланията, нека се връщат умножени към теб!

      Изтриване
  3. Много усмивки и ведро настроение и от мен Сонче!
    Честит да е бил празника на майката и жената и за теб!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow