Най - напред на всички да е честит днешния ден!
Пожелавам ви здраве и дълголетие, бъдете смели и силни и не спирайте да мечтаете!
Днес моите родители имат годишнина от сватбения ден - 53 години заедно!!!
Дай, Боже, всекиму!
Поздравих ги с цветя и една много лесна, бърза, но невероятно вкусна баница, която знам че обичат!
Ето и рецептата - подходяща е дори за начинаещи кулинари.
8-9 бр готови кори за баница (250 г)
100 г масло(маргарин)
заливка
3-4 яйца
200 г захар
700 мл прясно мляко
ванилия
Калории - общо 2965 Ккал
Тавичката се намазва с масло.Корите се редят в нея като всяка се маже с масло.Няма значение как се редят, може и набръчкани.Важно е последната да е добре оформена и гладка.Отгоре също се маже с масло.
Пече се около 20 минути на 200 С.(снимка1) до златисто.
През това време се приготвя заливката.
яйцата се разбиват със захарта.Добавя се затопленото прясно мляко и се разбърква до пълното разтваряне на захарта.
Изпечените кори се заливат с млечната смес.Трябва да ги покрие добре - снимка 3.
Пече за още 15 минути, докато поеме течността, но не напълно.След изваждането корите продължават да поемат.
Нарязва се и поръсва с пудра захар.
Тук има още малко снимки
Пожелавам ви здраве и дълголетие, бъдете смели и силни и не спирайте да мечтаете!
Днес моите родители имат годишнина от сватбения ден - 53 години заедно!!!
Дай, Боже, всекиму!
Поздравих ги с цветя и една много лесна, бърза, но невероятно вкусна баница, която знам че обичат!
Ето и рецептата - подходяща е дори за начинаещи кулинари.
Продукти
за тавичка с диаметър 26-28см
8-9 бр готови кори за баница (250 г)
100 г масло(маргарин)
заливка
3-4 яйца
200 г захар
700 мл прясно мляко
ванилия
Калории - общо 2965 Ккал
на 1 порция
Приготвяне
Тавичката се намазва с масло.Корите се редят в нея като всяка се маже с масло.Няма значение как се редят, може и набръчкани.Важно е последната да е добре оформена и гладка.Отгоре също се маже с масло.
Пече се около 20 минути на 200 С.(снимка1) до златисто.
През това време се приготвя заливката.
яйцата се разбиват със захарта.Добавя се затопленото прясно мляко и се разбърква до пълното разтваряне на захарта.
Изпечените кори се заливат с млечната смес.Трябва да ги покрие добре - снимка 3.
Пече за още 15 минути, докато поеме течността, но не напълно.След изваждането корите продължават да поемат.
Нарязва се и поръсва с пудра захар.
Тук има още малко снимки
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА, Соня
ОтговорИзтриванеи честита годишнина на твоите родители!
Сърдечни пожелания за здраве и късмет, много радостни моменти заедно, щастие и сбъднати мечти, за теб и цялото ти семейство!
Отново предлагаш чудесна рецепта, лесна и много апетитна!
Хубав и усмихнат празник,Диана
Честита Баба Марта ,Соня ! Здраве и много усмивки през цялата година !
ОтговорИзтриванеЧестита годишнина и на родителите ти , да са ти живи и здрави още дълги години !
Много обичам тази млечна баница ,но отдавна не съм я правила :) тъкмо ме подсети :)!
Хубав мартенски следобед ! Прегръдки !
Честита Баба Марта, Соня! Много усмивки и здраве ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеЧудесна баничка! И каква впечатляваща годишнина само :-)!
Поздрави и прекрасен ден!
Честита Баба Марта! Да сте живи и здрави ти и цялото семейство! Страхотна баница!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Да са ти живи и здрави родителите, Сонче! Още дълги години да си се гледате и радвате!
ОтговорИзтриванеМного апетитна баничка си им приготвила!
Хубава вечер!
Честита Баба Марта на теб и всички твои близки,Соня!Честит да е и празника на твоите родители и здраве и дълголетие им пожелавам!
ОтговорИзтриванеБаницата ти е умопомрачителна,толкова сочна и подканяща,супер!И постъпковите снимки са съвсем на място,много полезни!
Прегръдки!
Честита баба Марта,Сонче!
ИзтриванеЧестит празник и на твоите родители-да са живи и здрави !Баничка от този вид не съм яла,но все ми се е искало да направя,защото обичам такива сладки баници.
Хубава вечер!
Честита Баба Марта Сонче!Живи и здрави цялото семейство!Весел празник и почерпка с вкусната баница!
ОтговорИзтриванеА пък корите може да се заместят с 4 виенски кифли - само един ред.
ОтговорИзтриванеблагодаря за проявения интерес и за добавката, но тогава се получава съвсем друг сладкиш!Аз по принцип избягвам готови подложки заради консервантите и Е-тата. Поздрав!
Изтриванемне очень понравилось!!!
ОтговорИзтриванеСпасибо!
ИзтриванеСоня, благодаря за вкусната рецепта.направих млечната баница без пудра захар,стана идеална,всички я харесаха.снимките много ми помогнаха,хубави поь,./';лкшпщоиуътревя
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието и за споделеното!Радостна съм, че ви е харесала баницата!Тъкмо се чудех дали да продължавам с подробните рецепти със снимки:), но щом са полезни...Поздрави!
Изтриванеsled edin chas ste opitam da ia napravia s puff-pastry, ste spodelia kakvo se e poluchilo;
ОтговорИзтриване