Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 4 март 2012 г.

Панакота с кисело мляко




Продукти


  • 400 мл течна сметана - животинска
  • 3 с..л. захар
  • 400 г кисело мляко - 1 кофичка
  • 2 пак. желатин - 20 г
  • 3 ванилии, или есенция
  • 2 с.л. мед
  • портокалова кора
  • пресни плодове


 Калории - общо 2500 Ккал


 на 1 порция  

Приготвяне
  • сметаната се загрява със захарта,  но без да завира.
  • желатинът се накисва в 100 мл вода за 2-3 мин. и след това се загрява на МВ за 2 мин.
  • изсипва се при сметаната и се разбърква
  • добавят се медът и ароматите
  • и киселото мляко
  • плодовете се нареждат на дъното на форма за желиране и внимателно се изсипва върху тях кремът
  • оставя се в хладилник за няколко часа , докато се желира
  • обръща се в чиния за сервиране, като око е необходимо формата първо се потапя за 20 сек. в гореща вода





5 коментара:

  1. Сонче чудесни са тези желирани кремчета, направо неустоими :)
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Великолепни десертчета,Соня!Особено за лятото,макар че аз ги харесвам целогодишно!Ягодките също са вкусна и непреходна класика!
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Диана, Роси!Много сте мили, а кремчетата ни станаха любими защото освен,че са много вкусни са и ниско калорични така приготвени с кисело мляко:)
    Хубава седмица ви желая!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте, искам да попитам дали ще стане с растителна сметана/сладкарска/,защото в моя малък град не успявам да намеря животинска?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. здравейте, мисля, че ще стане, но вкусът е различен.А, и не трябва захар защото сладкарската сметана е подсладена.Може да погледнете тук за желирано кисело мляко http://mysweethobby.blogspot.com/2011/11/blog-post_21.html и да комбинирате.Успех, и благодаря за проявения интерес! Ще се радвам да споделите за резултата! Поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow