тази е на фурна
Ако се чудите как да я направите, аз предпочитам пържена, ако имам възможност.Само , ако е за повече хора и не ви се занимава бих препоръчала на фурна.
Пържената става с хрупкава коричка, а на фурната се задушава.Но все пак е въпрос на вкус.
Продукти
за 1 порция
1 цяла риба, около 300 г
сол
лимон -1/2
черен пипер
масло и/или зехтин по 1с.л.
брашно за пърженето
Калории -
общо 550 Ккал
на 1 порция
Приготвяне
подготовка
- рибата се измива и почиства, ако има люспи се махат
- отцежда се от водата и се подсушава
- наръсва се обилно с лимонов сок отвътре и отвън и се поръсва с черен пипер и сол
- оставя се в хладилник
- рибата се поставя върху алуминиево фолио, а върху нея се поставя бучка масло и се наръсва с малко зехтин и сол
- увива се във фолиото и се поставя в тавичка
- пече се на 180 С около 20 минути
- отваря се фолиото и се оставя за 304 минути да се запече отгоре
пържене
- в тиган се загряват масло и зехтин
- рибата се овалва в брашно и се пържи по 6-7 минути от всяка страна( не я пипайте по-рано!!)
- след обръщането се наръсва с лимон още докато е в тигана
Прибавям и Пъстърва на грил тиган
Досега съм я правила само на фурна, но като гледам пърженка каква е хубавица, следващия път ще е по твоя начин!
ОтговорИзтриванеВсякак я обичам аз тази рибка :)....Чудесна е ,Сонче !
ОтговорИзтриванеХубав ден !
Страхотна стана пържената, благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриване