Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (4) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (14)

търся в този блог

понеделник, 4 юни 2012 г.

Сладкиш с ананас и кайсии

Този тип сладкиши с карамел и плодове са ми любими.Приготвям ги във всякакви варианти.

 
В случая имах малко кайсии, не достатъчно за сладкиш, и затова добавих ананас от компот, който винаги спасява положението:).

Продукти 
 за форма 25-26 см
 за карамелената част
  • 1 ч.ч. захар(кафява)
  • 100 г масло
  • 8-9 шайби от ананас (компот)
  • 4-5 кайсии
  • орехови ядки
  • стафиди
за тестото
  • 4 яйца
  • 50 г масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. брашно
  • ромова есенция (ром)
  • бакпулвер                                                              Калории - общо 3300 Ккал
  • ванилия                                                                   за 1 порция - 330 Ккал

 Приготвяне

  • в тавичката се разтопява маслото, прибавя се захарта и се изчаква докато се карамелизира
  • върху карамела се нареждат плодовете, стафидите и ядките (на моя сладкиш, кайсиите са в средата на ананаса, но аромата се разнася навсякъде!)
  • яйцата се разбиват със захарта на пухкав крем
  • добавя се размекнатото масло, пресятото брашно, бакпулвера, ванилията и есенцията
  • полученото тетсо се изсипва върху ананаса
  • пече се 180С за около 35-40 минути, до суха клечка
  • минава се с нож покрай стените на съда и се обръща върху чиния
(на   снимките в средата съм сложила едно кръгче не готвен ананас от компота)


Може да видите и този сладкиш с кайсии, много вкусен, мек и влажен, ароматен, леко кисел.

10 коментара:

  1. Сонче, вълшебен е! Изглежда невероятно! Толкова прекрасна да е и новата седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятно изкушение!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Чуден е ,Сонче ! И аз много го обичам този сладкиш ,но съм го правила само с ябълки и праскови (кайсии) ! Ще опитам и с ананас !
    Хубава нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  4. СОНЧЕ,изкусителко такава тука не е за хора със слаби ангели пък и на диета на всичкото отгоре.:)))
    Страхотен сладкиш невероятен!
    Прегръдки силни за теб!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотен сладкиш,Сонче!Много ароматен и сочен!
    Не съм го правила с ананас,ще пробвам!
    Благодаря за идеята!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Мммммммммного апетитно Сонче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Освен,че ми е безспорно най-любимият сладкиш,виждам нова идея за мазнина и в тестото,трябва да го пробвам и така.Великолепен е,Соня!
    Ах,у вас винаги има десерт,блазе ти,че можеш да си го позволиш.Ние сме дружно на диета и само в определени дни се облажваме със сладичко.
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря на всички ви - Роси, Марияна,Мира, Здравче,Ваня, Дани, Кенди!Наистина е много хубав сладкишът с ананас!Още по-хубав е защото е комбиниран с кайсии и защото карамелът е от светла кафява захар!Тези дни ще пробвам друг вариант и ако се получи , ще споделя!
    Ами Роси, ние и двамата сме ''наднормени'', но аз все си казвам, че в живота няма чак толкова много удоволствия, че да се лишаваме от хубава храна!Внимаваме само с количествата!А пък и кайсиите са само за 1 месец и бързам да изпробвам рецепти!Поздрави и хубава сряда на всички!

    ОтговорИзтриване
  9. За мазнината, хареса ми повече!Нали знаеш, Роси, колкото е по-мазно , толкова е по-вредно , но по-вкусно!Придава плътност и ''влажност'' в случая, и е много добре!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Соня,и за това ти блазе-че си дала преднина на удоволствието,а аз все още робувам повече на суетата.Като бях по-млада и все си казвах-стана ли на 40 ще му отпусна края и ще си хапвам колкото и каквото си искам,без да се ограничавам.Е на,станах,и все още не сменям плочата :).Не че не ям сладичко,напротив,но като попрекаля и после следва разтоварващ цикъл,пък то човек като свикне да си хапва сладичко и в такива моменти му идва зор да се лишава.
      На този сладкиш маслото много му приляга наистина и е безобразно вкусен!То и затова от всички ми е най-любимият.
      Прегръдки и сърдечни поздрави отново!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...