Сладкишът е с рецепта като на този с круши, за което благодаря на Роси :).
Продукти
за форма с диаметър 24 см
за карамела
- 50 г масло
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 5 малки ябълки
(обелени, почистени и разрязани на половинки)
тесто
- 5 яйца
- 1/2 ч.ч. захар
- 1,1/2 ч.ч. брашно
- 1 п. бакпулвер
- 3 с.л. какао
- 30 мл силно кафе
- есенция ванилия, ром
- 1/2 ч.л. смес от канела, карамфил
- 100 г шоколад
- 1/2 ч.ч. натрошени бадеми
- захарта и маслото се разтопяват във фурната до получаване на карамел
- ябълките се подреждат с отрязаната част върху карамела
- яйцата се разбиват със захарта, добавят, се кафето, брашното и всички останали съставки, разбърква се добре
- шоколада се начупва на дребно или се разтопява и се прибавя накрая за едно с бадемите
- тестото се изсипва върху ябълките
- пече в предварително загряна на 175 С фурна до суха клечка около 35 минути
- сладкишът се обръща още докато е горещ
Тази зима още не съм правила сладкиш с ябълки!
ОтговорИзтриванеТвоят е чудесен, Соня!
Страхотен е, Сонче, снимките са направо неустоими, а си представям сладкиша!!! Прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеСонче,сладкишчето е вкусничко...поне така изглежда.
ОтговорИзтриванеУспешна седмица!
Харесвам плодовите сладкиши, а предложението ти е чудесно. Обичам тази комбинация!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Благодаря ви момичета, Ина, Живе, Катя,, Дани! Поздрави и хубава сряда!
ОтговорИзтриванеТози сладкиш ми харесва, може ли с по-дребно нарязани ябълки..?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Маргарита, добре дошла! Разбира се, че може, вижте в началото има връзка към сладкиша с круши, те са нарязани на полумесеци!
ОтговорИзтриванеНадявам се да ви допадне и на вкус! Поздрави!