Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 8 януари 2014 г.

Меден крем с райска ябълка



Прекрасен, изключителен вкус, само това мога да кажа за тази комбинация!
Продукти
за 6 порции
6 бр. омекнали райски ябълки
500 мл прясно мляко
 2 яйчни жълтъка
2 с.л. с куп брашно
1 есенция ванилия
3 с.л. мед
за гарниране
100 мл сметана
1 с.л. пудра захар
6 бисквити - обикновени

Приготвяне

  • ябълките се белят и пасират (пасатор или блендер), по желание се добавя 1с.л. мед
  • жълтъците се разбиват, добавя се брашното и малко студено мляко
  • останалото мляко се завира на слаб  котлон и към него се прибавя меда и сместа от жълтъци и брашно
  • бърка се и се вари до сгъстяване- 5 мин.
  • бисквитите се натрошават и се слагат на дъното на чашките за сервиране на крема
  • отгоре се изсипва част от яйчния крем, след това се разлива и ябълковото пюре
  • покрива се с остатъка от крема
  • гарнира се с разбита с 1 с.л. пудра захар сметана
  • кремчето се сервира изстудено






3 коментара:

  1. Ох, хич не ги харесвам тези райски ябълки, ама това кремче май е друга работа, Сонче. :) Чудно изглежда!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Соня, много интересен сладкиш.
    Интересен, защото не съм опитвала този плод ?
    Звучи чудесно!
    Поздрави и хубав четвъртък!

    ОтговорИзтриване
  3. Соня,като видя крем нали знаеш,че веднага наострям уши,а твоят дори ме ококори и много ми е интересен на вкус с тази райска ябълка.
    Бих ти отмъкнала тази чашка на мига!Прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow