Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 29 януари 2014 г.

Предястие "топчета от сирена"




Идеята за тези топчета е от предаване на 24 кitchen - рецептите на Лорейн. При нея бяха наречени трюфели , но на мен нещо не ми се обръща езика да ги нарека така. Може да се приготвят от комбинация на всякакви млечни продукти - сирене, извара, крем сирене, синьо исрене...и подправки по избор.Чудесни са за предястие  или мезе за вино или бира.
Продукти
за около 12-15 броя

  • 100 г краве бяло саламурено сирене
  • 100 г козе сирене
  • 100 г крема сирене
  • 1/4 ч.л. чесън на прах
  • черен пипер

за овалване

  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. вода
  • микс от семена (сусам, мак, слънчоглед или счукани ядки.)
  • зелен лук нарязан на дребно

 Приготвяне

  • всички сирена се надробяват и  смесват(ако е необходимо се пасират с пасатор)
  • оформят се топчета, които се потапят в разтворения във водата мед(леко се затопля) и след това се овалват в лук или семена

А ето и предложението на Йоли от същия канал - топчета от сирена с грозде.Просто се поставя едно зрънце грозде без семки вътре в сиренцето.


Червеното е оваляно в червен пипер, ефектно, но не беше много вкусно, според мен .

2 коментара:

  1. АЗ ГИ НАПРАВИХ С НАР СТАНАХА СУПЕР

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чудесно! Наистина за възможни най-различни варианти! Благодаря ви, че споделихте! Поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow