Идеята за тези топчета е от предаване на 24 кitchen - рецептите на Лорейн. При нея бяха наречени трюфели , но на мен нещо не ми се обръща езика да ги нарека така. Може да се приготвят от комбинация на всякакви млечни продукти - сирене, извара, крем сирене, синьо исрене...и подправки по избор.Чудесни са за предястие или мезе за вино или бира.
Продукти
за около 12-15 броя
- 100 г краве бяло саламурено сирене
- 100 г козе сирене
- 100 г крема сирене
- 1/4 ч.л. чесън на прах
- черен пипер
за овалване
- 1 с.л. мед
- 1 с.л. вода
- микс от семена (сусам, мак, слънчоглед или счукани ядки.)
- зелен лук нарязан на дребно
Приготвяне
- всички сирена се надробяват и смесват(ако е необходимо се пасират с пасатор)
- оформят се топчета, които се потапят в разтворения във водата мед(леко се затопля) и след това се овалват в лук или семена
А ето и предложението на Йоли от същия канал - топчета от сирена с грозде.Просто се поставя едно зрънце грозде без семки вътре в сиренцето.
Червеното е оваляно в червен пипер, ефектно, но не беше много вкусно, според мен .
АЗ ГИ НАПРАВИХ С НАР СТАНАХА СУПЕР
ОтговорИзтриванеЧудесно! Наистина за възможни най-различни варианти! Благодаря ви, че споделихте! Поздрави!
Изтриване