Този вид банички съм виждала на няколко места в блоговете. Отнасях се доста скептично към тази "бърканица". Но Пепи и Роси, на които имам безрезервно доверие, ги похвалиха и аз реших да пробвам. Моята добавка към рецептата е в плънката - прибавих задушени с лук гъби и 2-3 вида сирене.Получи се много интересно съчетание, което беше одобрено от дегустаторите.
Много лесно се приготвят и са подходящи за закуска, предястие или просто за похапване!
А ако имате изостанали кори след някоя баница, това е вашата рецепта!
Продукти
за 12 броя
2 с.л. масло
1/2 глава кромид лук
200 г гъби
4 яйца
2 с.л. брашно
150 г краве сирене
100 г козе сирене
50 г сирене"бри"
80 мл олио
200 г кисело мляко
1п. бакпулвер
черен пипер
350 г кори за баница
1 с.л. масло за формичките
Приготвяне
- маслото се загрява и в него се задушават нарязаните на много дребно лук и гъби
- 12 метални формички за крем карамел се намазват с разтопено масло и се поръсват с галета
- яйцата се разбиват с вилица и към тях последователно се прибавят олиото, киселото мляко, брашното и бакпулвера, разбърква се
- сирената се настъргват или надробяват и се прибавят в сместа
- следват запържените гъби, добавят се и се разбърква
- корите за баница се режат без да се развиват, както са си на руло, на ленти през 1,5 см и се разделят с ръце, разпръскват се за да не са залепнали.Получават се много лентички, които се прибавят в тестото и се разбърква внимателно.
- сместа се насипва в намаслените формички като се запълват до половината или 2/3
- мъфините се пекат в предварително загряна на 200 С фурна за около 30 минути, до зачервяване.
Отгоре може да се поръсят с кашкавал, аз съм сложила малко пармезан.
Чуднички са, Соня! А тези кокичета как ме заинтригуваха... Май пролетта е избързала. :)
ОтговорИзтриванеМда, Гери, още през декември се показаха ! Тази година ма й нещо с времето не е наред! Поздрави!
ИзтриванеМмм трябва да опитам! Гъби и бри е много интересна комбинация!
ОтговорИзтриванеДобре дошла, Дима! Комбинацията от сирена и други добавки е условна, може да се заменят, опитайте с такива, каквито обичате! Поздрав и да ви е сладко!
ИзтриванеСупер са,Соня!Комбинацията гъби и сирена е велика и със сигурност са се получили чудни банички!С пожелание за релаксиращ уикенд!
ОтговорИзтриванеТази "бърканица" ми стана любима! Много и интересни варианти се получават с това разнообразие на продукти, които могат да се влагат в тези мъфино-банички.
ОтговорИзтриванеСонче, комбинацията ти е много заинтригуваща!
Весела неделя!
Благодаря ви Роси, Ина! Поздрави!
ИзтриванеИскам малко букетче кокиченца :) и после мъфино-баничка Сонче :)
ОтговорИзтриванеМного ми липсва това цветенце ...
Тази година кокичетата се показаха още в декември, Дани! Не знаем дали да им се радваме! Аз си обичам зимата и снегът ми липсва, но има още време, разчитам на февруари :)! Поздрави!
ИзтриванеЛеле, облизахме си пръстите. Много вкусна рецепта и изненадата за всички беше голяма :) Благодаря!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за споделеното Бейби, радвам се , че рецептата ви е харесала! Добре дошла в Моето сладко хоби ! Поздрав!
Изтриване