Обичам да работя с бутер тесто, всичко става много вкусно, а е и бързо и лесно.Предлагам ви банички, оформени като рулца с ореховa плънка и пълнеж от спанак и сирене.
Продукти
за около 24 броя малки банички
- 275 г готово бутер тесто
- орехова плънка
- 1 белтък
- 2 с.л. захар
- щипка канела
- 50 г смлени орехи
- шепа пресен спанак
- масло колкото малък орех
- 50 г сирене
Приготвяне
за ореховата плънка
- Белтъка се разбива с вилица, прибавя се захарта, разбива се отново и се примесват канелата и орехите.
- Алтернативно орехите може да се смесят с някакво много гъсто сладко(конфитюр от сини сливи).
за спаначна плънка
- Спанака се реже на дребно и се поставя заедно с маслото в купа.Купата се загрява в микровълновата печка, за 1-2 минути, като от време на време се разбърква.Изважда се и се прибавя сиренето.Оставя се да се охлади.
- Тестото се разстила, разделя се на 2 и всяка половина се намазва с избраната плънка.
- Завива се на стегнато руло, което се реже на охлювчета с дебелина 1 пръст.
- Охлювчетата се подреждат върху хартия за печене с разреза нагоре.Намазват се с малко от белтъка.
- Пече се в предварително загряна на 200 С фурна с вентилатор за около 8-10 минути.
Аз май харесвам всичко, що е с бутер тесто, така че, Сонче, какво да ти кажа... Чуднички и пухкави са, много ми харесват. ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Нали, и аз така, Гери! Поздрави!
ИзтриванеМного обичам такива нещица, Сонче!
ОтговорИзтриванеАз често правя с пица плънка :)
Хубав уикенд
благодаря, Насе! Поздрав и хубава съботна вечер!
ИзтриванеИ двете плънки ми харесват, а в съчетание с бутер тестото, представям си каква вкусотия е!
ОтговорИзтриванеХубава съботна вечер, Сонче!