Сравнително скоро открит от мен , нахутът вече трайно присъства на нашата трапеза.
Ако все още не сте опитали, горещо ви препоръчвам това вариво, което може да бъде приготвено по много различни начини.
Продукти
за 3-4 порции
- 300 г суров нахут
- 3 с.л. зехтин
- 4 стръка праз бялата част
- 1 червена чушка
- 300 г суров спанак
- 200 г кралска печурка
- 1 малка консерва домати на кубчета
- сол, червен пипер
- подправка по избор
Приготвяне
- нахутът се накисва във вода за 12 часа, изцежда се и се вари в нова вода до омекване, отнема около час и половина
- в тиган се загрява захтина и в него се задушават като се прибавят последователно нарязания праз, чушка, нарязаните гъби и накрая нарязания спанак
- залива се с доматитеи се овкусява със сол, червен пипер, и подправка по избор - босилек или, майорана или мащерка
- прибавя се нахута заедно с малко от водата, в която е врял и се готви за 10 минути.
Открили сме го и си го ползваме с кеф;) Вкусно ти изглежда ястието, Сонче! Поздрави и за много години!
ОтговорИзтриванеЗдраве и късмет на семейството!
И аз си купих, но още отлежава в килера! :) Само му се каня и покрай тези празници остана на задна линия! Предложението ти е много интересно и ще се възползвам!
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!