Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 7 януари 2014 г.

Напукани шоколадови сладки (по рецепта от Пекарната на Рудолф)



Много популярни  сладки в различни варианти. Аз се доверих на Рудолф от 24kitchen 
Препоръчвам я като лесна и точна.
Сладките са твърди и хрупкави отвън , но с мека вътрешност, топящи се в устата, с наситен шоколадов вкус.

Продукти
за около 60 броя

  • 200 г шоколад, от него 50 г разтопен
  • 30 г масло
  • 1 ч.ч захар(250 г) 

аз използвах смес от бяла и кафява

  • 2 яйца
  • 140 г брашно
  • 30 г какао
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 п. ванилия
  • ромова есенция
  • щипка сол
  • 100 г пудра захар за овалване

 Приготвяне

  • в купа се смесват сухите съставки - брашно. какао, бакпулвер, сол и се разбърква
  • 50 г шоколад се стопяват на микровълнова за 30 сек или на водна баня
  • 150 г от шоколада се нарязва с нож на дребно
  • маслото се разбива със захарта, прибавят се яйцата едно по едно  като след всяко се разбива, добавят се ванилия и ромова есенция по желание
  • сухата смес се добавя към маслено-яйчната
  • изсипва се и се примесва надробения шоколад
  • излива се разтопения шоколад и се разбърква.Получава се черна лепкава маса, която се завива в домакинско фолио и се оставя в хладилника за 2 часа.
  • охладеното тесто се оформя на тънко дълго руло и се реже на кръгчета, от които се оформят бисквитките като топчета.(колкото яйце на пъдпъдък)
  • овалват се в ароматизирана с ванилия пудра захар
  • подреждат се на разстояние една от друга в застлана с хартия за печене тава и леко се притискат.
  • пекат се за 16 -17 минути в предварително загрята на 180 С фурна
Съхраняват се в затворен съд.


17 коментара:

  1. Чудесни са, Соня!
    Не съм ги правила, макар че отдавна са ми в списъка :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Супер са станали,Соня!
    Отдавна не съм ги правила,но наистина са отлично съчетание от мека вътрешност с интензивен вкус на шоколад и хрупкави отвън!
    Прекрасен вторник!

    ОтговорИзтриване
  3. Сонче, чудни си ги приготвила, браво! Да ви е сладко и хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много апетитни! Личи си че вътре са меки и сочни.
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Нищо не става от тази рецепта .При печенето "сладките " се разляха по цялата тава и се получи продто една захарна печена смес! Загуба на време и продукти !!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, много съжалявам, че рецептата ви е причинила разочар ование! Сладките трябва да са на достатъчно разстояние една от друга за да не се слепят. Ако изобщо опитате отново, не ги печете всички наведнъж. Поздрави!

      Изтриване
  6. Ромовата есенция в маслено-яйчната смес предполагам се слага

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Димитрина! Да, есенцията се слага при течностите.Благодаря ви, че забелязахте.Ще оправя текста! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване
  7. Ах защо така ,и моите станаха несполучливи,възможно ли да е малко брашното?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А охладихте ли ги преди това? Сега се върнах и на рецептата на Рудолф, в началото има линк към нея, там брашното и какаото са още по-малко. Понякога зависи от самото брашно..аз използвам обикновено бяло брашно тип 500.Точно заради малкото брашно са хрупкави...Съжалявам че рецептата не ви е донесла удовлетворение.Поздрави , благодаря ви за споделеното!

      Изтриване
  8. Здравейте, какъв шоколад използвате - черен или млечен?

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте Боро, обикновено използвам така наречения "готварски шоколад" с 52 % какао или черен с 60 %, но не млечен. Поздрав и да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря за бързият отговор! Спорен ден! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря ви, Боро!Много ме зарадвахте, особено след последните разочаровани!Поздрави и хубави празници!

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте, Соня,

    Смятам да направя сладките днес, изглеждат много вкусни. Предполагам може да се оформят във формата, в която ги виждаме на снимките? Боя се дали ще оставя достатъчно разстояние между тях ако ги оформя на топчета.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Хриси! Мисля, че ако спазвате указанията всичко ще бъде наред! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow