Много популярни сладки в различни варианти. Аз се доверих на Рудолф от 24kitchen
Препоръчвам я като лесна и точна.
Сладките са твърди и хрупкави отвън , но с мека вътрешност, топящи се в устата, с наситен шоколадов вкус.
за около 60 броя
аз използвах смес от бяла и кафява
- 2 яйца
- 140 г брашно
- 30 г какао
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 п. ванилия
- ромова есенция
- щипка сол
- 100 г пудра захар за овалване
Приготвяне
- в купа се смесват сухите съставки - брашно. какао, бакпулвер, сол и се разбърква
- 50 г шоколад се стопяват на микровълнова за 30 сек или на водна баня
- 150 г от шоколада се нарязва с нож на дребно
- маслото се разбива със захарта, прибавят се яйцата едно по едно като след всяко се разбива, добавят се ванилия и ромова есенция по желание
- сухата смес се добавя към маслено-яйчната
- изсипва се и се примесва надробения шоколад
- излива се разтопения шоколад и се разбърква.Получава се черна лепкава маса, която се завива в домакинско фолио и се оставя в хладилника за 2 часа.
- охладеното тесто се оформя на тънко дълго руло и се реже на кръгчета, от които се оформят бисквитките като топчета.(колкото яйце на пъдпъдък)
- овалват се в ароматизирана с ванилия пудра захар
- подреждат се на разстояние една от друга в застлана с хартия за печене тава и леко се притискат.
- пекат се за 16 -17 минути в предварително загрята на 180 С фурна
Чудесни са, Соня!
ОтговорИзтриванеНе съм ги правила, макар че отдавна са ми в списъка :)
Прегръдка!
Супер са станали,Соня!
ОтговорИзтриванеОтдавна не съм ги правила,но наистина са отлично съчетание от мека вътрешност с интензивен вкус на шоколад и хрупкави отвън!
Прекрасен вторник!
Сонче, чудни си ги приготвила, браво! Да ви е сладко и хубава вечер! :)
ОтговорИзтриванеМного апетитни! Личи си че вътре са меки и сочни.
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Нищо не става от тази рецепта .При печенето "сладките " се разляха по цялата тава и се получи продто една захарна печена смес! Загуба на време и продукти !!!!!!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, много съжалявам, че рецептата ви е причинила разочар ование! Сладките трябва да са на достатъчно разстояние една от друга за да не се слепят. Ако изобщо опитате отново, не ги печете всички наведнъж. Поздрави!
ИзтриванеРомовата есенция в маслено-яйчната смес предполагам се слага
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Димитрина! Да, есенцията се слага при течностите.Благодаря ви, че забелязахте.Ще оправя текста! Поздрави и да ви е сладко!
ИзтриванеАх защо така ,и моите станаха несполучливи,възможно ли да е малко брашното?
ОтговорИзтриванеА охладихте ли ги преди това? Сега се върнах и на рецептата на Рудолф, в началото има линк към нея, там брашното и какаото са още по-малко. Понякога зависи от самото брашно..аз използвам обикновено бяло брашно тип 500.Точно заради малкото брашно са хрупкави...Съжалявам че рецептата не ви е донесла удовлетворение.Поздрави , благодаря ви за споделеното!
ИзтриванеЗдравейте, какъв шоколад използвате - черен или млечен?
ОтговорИзтриванеЗдравейте Боро, обикновено използвам така наречения "готварски шоколад" с 52 % какао или черен с 60 %, но не млечен. Поздрав и да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеСладките да невероятно всусни :)
ИзтриванеБлагодаря за бързият отговор! Спорен ден! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, Боро!Много ме зарадвахте, особено след последните разочаровани!Поздрави и хубави празници!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Соня,
ОтговорИзтриванеСмятам да направя сладките днес, изглеждат много вкусни. Предполагам може да се оформят във формата, в която ги виждаме на снимките? Боя се дали ще оставя достатъчно разстояние между тях ако ги оформя на топчета.
Здравейте Хриси! Мисля, че ако спазвате указанията всичко ще бъде наред! Поздрави и да ви е сладко!
Изтриване