Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 15 февруари 2012 г.

Най-лесното печено пиле, с бира

Това пиле няма да  изненада добрите кулинари, но за мен наистина е най-лесният вариант за приготвяне на печено пиле, може би само печено в кесия го конкурира:)
Подходящо е за всякакви готвачи, дори и такива , които влизат в кухнята един път годишно!
И така, след Печено пиле, пълнено с ориз стъпка по стъпка  ви представям достоен конкурент, който обаче не изисква никаква подготовка и наблюдение по време на готвене!




Продукти 
 порции 6

1 цяло пиле, около 1,5 кг
200 мл  бира
няколко скилидки чесън
червен пипер
черен пипер
босилек и каквото друго ви е на душата

 Калории - общо
на 1 порция





Приготвяне
 
 Пилето се почиства, измива и се слага* в тенджера огнеупорно стъкло.Омазва се хубаво с подправките, мазнина не е необходима!
Отстрани се сипва бирата.Захлупва се с капака и се слага в затоплена фурна.Пече се на180 С около 2 часа.
Може отстрани да се добавят и картофи, нарязани на много едро, стават много ароматни.
* поставя се с гърдите надолу за да станат сочни


Сервира се със салата или гарнитура.




16 коментара:

  1. Соничка,пиленцето е бижу,хубаво се е запекло,а с бирата вярвам е било и страхотно вкусно!Пълненото с ориз и стафиди и то е не по-малко впечатляващо!
    Отново тук е вкусно,ароматно и красиво поднесено!
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, обожавам това пиле, много апетитно си ни го поднесла, направо му усещам аромата...ммм! И по някаква случайност, вчера и аз го приготвих в къщи :))))

    Поздрави, Маги :)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен блог браво ,много хубави и идейни неща видях.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, zi4e!Похвала от такъв утвърден блогър и вещ кулинар е много ценна за мен!
      Хубав четвъртък!

      Изтриване
  4. Няма съмнение,това е стара изпитана рецепта!Който не е кусвал печено пиле с бира,значи трябва да пробва!Ние от нашето поколение,колко гости сме посрещали с такова пияно пиле?Спомени!А твоето Соня такова препеченко и сочно е станало!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  5. Сонче, в къщи бира почти не се пие, но заради твоето пиле специално ще си купя и ще направя. Толкова вкусно и апетитно изглежда!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Sonche tova pile 6te go pravq dove4era dano da e vkysno... :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се да ви хареса!Може да споделите след това:)Поздрав!

      Изтриване
  7. катерина костова20 август 2013 г. в 14:39

    Благодаря за чудесните рецепти!Много подробно са описани стъпка по стъпка кое как се прави!Утре ще зарадвам гостите си за рожден ден с тази Ваша рецепта.Благодаря още веднъж!

    ОтговорИзтриване
  8. И аз благодаря за споделеното, мила Екатерина! Радвам се, че рецептите ви харесват!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. От хората, които "влизат" в кунята веднъж годишно съм. В момента се пече пилето :) Само се чудя, цялата тази бира, която в момента ври, трябва да изчакам да се изпари или след 2 часа го вадя?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви, че сте се доверили на рецептата ! След 2 часа трябва да е готово.Надявам се да ви хареса! (бирата е само 200 мл, нали?!) Получава се много вкусно сосче.

      Изтриване
  10. Толкова вкусно мирише, че вече нямам търпение :) Да, само 200 мл е. Ще ви кажа дали е било вкусно :) И честно казано, май ще опитам и други ваши рецепти. Доста вкусно изглежда всичко. Благодаря ви аз за отделеното време и уюта, който създавате в блога :)
    Поздрави и весели празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пилето стана невероятно вкусно! Не мисля, че съм ял толкова крехко, сочно и с таква хрупкава коричка, пиле до сега. И соса наистина е много вкусен. Адмирации за рецептата.

      Изтриване
    2. Голямо благодаря за споделеното ! Правите ме щастлива! Радвам се, че ви е харесало и че съм била поне малко полезна! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow