Това пиле няма да изненада добрите кулинари, но за мен наистина е най-лесният вариант за приготвяне на печено пиле, може би само печено в кесия го конкурира:)
Подходящо е за всякакви готвачи, дори и такива , които влизат в кухнята един път годишно!
И така, след Печено пиле, пълнено с ориз стъпка по стъпка ви представям достоен конкурент, който обаче не изисква никаква подготовка и наблюдение по време на готвене!
Продукти
порции 6
1 цяло пиле, около 1,5 кг
200 мл бира
няколко скилидки чесън
червен пипер
черен пипер
босилек и каквото друго ви е на душата
Калории - общо
на 1 порция
Пилето се почиства, измива и се слага* в тенджера огнеупорно стъкло.Омазва се хубаво с подправките, мазнина не е необходима!
Отстрани се сипва бирата.Захлупва се с капака и се слага в затоплена фурна.Пече се на180 С около 2 часа.
Може отстрани да се добавят и картофи, нарязани на много едро, стават много ароматни.
* поставя се с гърдите надолу за да станат сочни
Сервира се със салата или гарнитура.
Подходящо е за всякакви готвачи, дори и такива , които влизат в кухнята един път годишно!
И така, след Печено пиле, пълнено с ориз стъпка по стъпка ви представям достоен конкурент, който обаче не изисква никаква подготовка и наблюдение по време на готвене!
Продукти
порции 6
1 цяло пиле, около 1,5 кг
200 мл бира
няколко скилидки чесън
червен пипер
черен пипер
босилек и каквото друго ви е на душата
Калории - общо
на 1 порция
Приготвяне
Пилето се почиства, измива и се слага* в тенджера огнеупорно стъкло.Омазва се хубаво с подправките, мазнина не е необходима!
Отстрани се сипва бирата.Захлупва се с капака и се слага в затоплена фурна.Пече се на180 С около 2 часа.
Може отстрани да се добавят и картофи, нарязани на много едро, стават много ароматни.
* поставя се с гърдите надолу за да станат сочни
Сервира се със салата или гарнитура.
Соничка,пиленцето е бижу,хубаво се е запекло,а с бирата вярвам е било и страхотно вкусно!Пълненото с ориз и стафиди и то е не по-малко впечатляващо!
ОтговорИзтриванеОтново тук е вкусно,ароматно и красиво поднесено!
Поздрави от мен!
Сонче, обожавам това пиле, много апетитно си ни го поднесла, направо му усещам аромата...ммм! И по някаква случайност, вчера и аз го приготвих в къщи :))))
ОтговорИзтриванеПоздрави, Маги :)
Страхотен блог браво ,много хубави и идейни неща видях.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, zi4e!Похвала от такъв утвърден блогър и вещ кулинар е много ценна за мен!
ИзтриванеХубав четвъртък!
Няма съмнение,това е стара изпитана рецепта!Който не е кусвал печено пиле с бира,значи трябва да пробва!Ние от нашето поколение,колко гости сме посрещали с такова пияно пиле?Спомени!А твоето Соня такова препеченко и сочно е станало!Поздравления!
ОтговорИзтриванеСонче, в къщи бира почти не се пие, но заради твоето пиле специално ще си купя и ще направя. Толкова вкусно и апетитно изглежда!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Опитайте, Петя, няма да съжаляваш!
ИзтриванеSonche tova pile 6te go pravq dove4era dano da e vkysno... :)
ОтговорИзтриванеНадявам се да ви хареса!Може да споделите след това:)Поздрав!
ИзтриванеБлагодаря за чудесните рецепти!Много подробно са описани стъпка по стъпка кое как се прави!Утре ще зарадвам гостите си за рожден ден с тази Ваша рецепта.Благодаря още веднъж!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря за споделеното, мила Екатерина! Радвам се, че рецептите ви харесват!Поздрави!
ОтговорИзтриванеОт хората, които "влизат" в кунята веднъж годишно съм. В момента се пече пилето :) Само се чудя, цялата тази бира, която в момента ври, трябва да изчакам да се изпари или след 2 часа го вадя?
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, че сте се доверили на рецептата ! След 2 часа трябва да е готово.Надявам се да ви хареса! (бирата е само 200 мл, нали?!) Получава се много вкусно сосче.
ИзтриванеТолкова вкусно мирише, че вече нямам търпение :) Да, само 200 мл е. Ще ви кажа дали е било вкусно :) И честно казано, май ще опитам и други ваши рецепти. Доста вкусно изглежда всичко. Благодаря ви аз за отделеното време и уюта, който създавате в блога :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и весели празници!
Пилето стана невероятно вкусно! Не мисля, че съм ял толкова крехко, сочно и с таква хрупкава коричка, пиле до сега. И соса наистина е много вкусен. Адмирации за рецептата.
ИзтриванеГолямо благодаря за споделеното ! Правите ме щастлива! Радвам се, че ви е харесало и че съм била поне малко полезна! Поздрави и да ви е сладко!
Изтриване