Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 4 февруари 2012 г.

Портокалови кексчета с шоколадови парченца




Източник   Йоана  

Продукти
за 11-12 броя



  • 50 г меко масло
  • 65 г кисело мляко
  • 75 г захар
  • 1 яйце
  • 150 г  брашно
  • 1/2 ч.л.бакпулвер
  • сокът и кората на 1/2 портокал
  • 50 г шоколадови парченца





 

Калории - общо 1638 .Ккал 
Калции: 208.5 мг
Протеини: 32.7 г
Въглехидрати: 217.375 г
Животински мазнини: 69.05 г
Растителни мазнини: 1.8 г
за 1 кексче 150 Ккал



 
Приготвяне


  • Най-напред се  разбива маслото със захарта.
  • Добавят се яйцето   и сместа се разбърква докато се усвоят добре.
  • Изсипват се киселото мляко, портокаловия сок и портокаловата кора и отново се разбърква.
  • Брашното се пресява с бакпулвера и на части се добавя към яйчната смес. Накрая се добавят шоколадовите парченца.
  • Сместа се разпределя в хартиените чашки. Аз използвах чашки за крем карамел, в които поставих хартиените чашки и силиконови формички, които не се нуждаят от нищо, не се мажат дори с мазнина.



  •  Кексчетата се пекат около 25  минути на 190 С с вентилатор. Проверяват се с дървена клечка, която забодена в центъра на кексчето трябва да излезе суха.
  • След като се извадят от фурната, кексчета се оставят за 5 минути и тогава се освобождават от формите.







2 коментара:

  1. Соня, май наистина те е обзела портокаловата магия! Много пухкави са станали кексчетата.
    Аз все ги гледам с недоверие тези цветни силиконови форми, но щом казваш че няма нужда от мазнина сигурно вършат добра работа. Така че скоро мисля да ги тествам, а и придават наистина красив вид на сладкишите.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз също ползвам силиконови формички, които поставям в гнездата вместо хартиените. След това всичко почиствам много бързо и лесно, а кексчетата после поставям в хартиени формички и гарнирам... Крайният резултат е отличен.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...