Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 21 февруари 2012 г.

Печени картофи - гарнитура или лека вечеря

Това не е точно рецепта.По-скоро е към рубриката ''Как се прави...''



Аз  правя такива картофи през зимата за по-лека вечеря.Много вкусно, ароматно.

Продукти 
 за 2 порции

1 голям картоф или 2 по-малки - 450 г
1 с.л. масло
меко сирене
подправки - мащерка, босилек, чесън
 
Калории -

 общо 750 Ккал

 на 1 порция  325 Ккал


 

Приготвяне

 Картофите се измиват много добре с четка.
Разрязват се на 2 и се намазват с масло откъм разреза.Слагат се в тавичка и се пекат в предварително загрята на 200 С фурна за около 20 минути.проверяват се с вилица в средата.Ако не са омекнали , а са се зачервили може да се наложи да се покрият с алуминиево фолио.
Изваждат се и се разрязват на кръст.Запълват се с меко сирене - Дунавия,  крема.Сервират се с кората, която е много вкусна и полезна,



7 коментара:

  1. Соня картофките са чудесни и само така със свежа салатка!Аз точно така бих си ги хапнала.А снимките ти направо греят,и да не си гладен ще ти се прияде!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Е това си е леко и вкусно-че много се оядохме напоследък.
    Сонче,благодаря за подсещането-ще направя и аз такива картофки.
    Лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Интересна идейка с това сиренце в средата. Децата обичат печени картофки, така, че със сигурност ще им хареса. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви, Катя, Живка, Дани!Хубава седмица ви желая!

    ОтговорИзтриване
  5. Много са вкусни ,вярвам ти,Соня!Златисти,с хубава,хрупкава коричка!Аз съм правила с квасена сметана,но и с крема-сирене ще е също отлично!
    Сърдечни поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  6. Супер сайт,
    Ще можеш ки да ни разкажеш как правиш картофените кюфтета?
    Моля те
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Маги, благодаря ти! Тъй като картофените кюфтета обикновено са пържени и панирани, а аз избягвам това, предлагам рецептата Картофени кюфтета на фурна http://mysweethobby.blogspot.bg/2013/03/blog-post_4.html. Може да ползваш търсачката към блога - горе в ляво, под етикетите, просто пишеш какво търсиш. Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow