Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 28 февруари 2012 г.

Крем пита с готови кори



 
Отново един любим , но доста калоричен десерт,  който приготвям по-рядко по тази причина! Но, повярвайте ми, заслужава си!Хрупкави кори, с масло, напоени е богат млечен крем, орехи отгоре и белтъчна глазура!
Сладкишът беше за подарък и затова няма хубави снимки на вътрешността.
 
Продукти 
 за тава 26 см

  • 7 бр. готови кори за баница (около 200 г)
  • 60 г масло

крем
  • 3 жълтъка
  • 150 г захар
  • 3 с.л. брашно
  • 500мл прясно мляко
  • 60 г масло
  • ванилия
  • смлени орехи - 50 г , по желание

глазура
  • 3 белтъка
  • лимонов сок
  • 3 с.л. пудра захар

Калории - общо 3301 Ккал
на 1 порция
при 24 парченца 138 Ккал








Приготвяне

  • Тавата се намазва с мазнина.Корите се редят  в тавата като се назват с разтопеното масло.
  • Пече се в загрята на 180 С фурна до златисто.Изважда се от фурната и корите леко се начупват ( това защото после с крема много трудно се реже)
  • През това време се приготвя  крема:
  • Маслото се разтопява в малка тенджера.В него леко се запържва брашното.
  • Жълтъците се разбиват леко и  се смесват със студеното мляко.
  • Всичко се изсипва в тенджерата с брашното при непрекъснато разбъркване.Вари се до сгъстяване.Одръпва се и се добая ванията и маслото.Разбърква се до поемане на цялото масло.



  • Готовият крем се изсипва върху изпечените кори.Заглажда се с лъжица.
  • Посипва се със смлени орехи.( по желание)
  • Белтъците се разбиват на сняг с няколко капки лимонов сок и захарта.
  • Изипват се върху крема.В моя вариант има и кокосови стърготини върху белтъците.
  • Сладкишът се пече отново на 180 С до втвърдяване на белтъците.
  • След изстиване се реже на парчета.



8 коментара:

  1. Е ,че много е хубав ,Сонче ,ама и аз като теб съм на бой с калориите :) !
    Хубава вечер ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  2. Ах, ох :) прекрасна е крем питата :)
    Калории ли? Забравям ги веднага :)

    ОтговорИзтриване
  3. Мисля обиколката из блоговете да приключи веднага, започвам да слюноотделям вече....имайте милост, бре хора....Соня, прекрасна крем-пита!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Ах Сонче , Сонче ,какво си направила само?Дразниш лъва в клетката!Я да вземем да помислим как да понамалим калориите на това сладко чудо?

    ОтговорИзтриване
  5. невероятно вкусно

    ОтговорИзтриване
  6. Стига с тия калории , моята теория е - на чинията не пише калории значи няма!!!! Крем питата е страхотна!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Стига с тия калории , моята теория е - на чинията не пише калории значи няма!!!! Крем питата е страхотна!!!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow