Днес при едно разчистване в кухнята намерих една забравена готварска книга с рецепти от китайската кухня.Книжката е малка и аз съм приготвила почти всички рецепти от нея.Това беше първия ни досег с китайската кухня, тъй като в нашия град нямаше китайски ресторант.
Предлагам ви една от най-често изпълняваните рецепти от тази книга.
Ястието е с богат чесново - джинджифилов вкус.
300 - 400 г пилешки гърди
200 г замразен зелен боб, от кръглия ( в оригинала са бамбукови връхчета)
1 глава лук
2 с.л. вино
1 глава чесън
1 с.л. джинджифил
сол
1/2 к.чашка олио
Калории - общо 919 Kkal
Месото се нарязва на ивички.Тук в рецептата се предвижда паниране в белтък и нишесте, но това изисква доста мазнина и затова аз просто запържвам месото за 2-3 минути в много силно сгорещена мазнина.Месото се слага на части и се бърка енергично до леко пожълтяване.Изважда се с решетъчна лъжица и се пържи следващата порция.Изважда се.
В останалата в тигана ( аз всъщност ползвам тенджера) мазнина се запържва ситно нарязания лук.
Прибавя се зеленият боб и се разбърква.Сипват се джинджифила и виното, а накрая и изпърженото вече месо.Разбърква се няколко пъти и се наръсва със ситно нарязания чесън.
Предлагам ви една от най-често изпълняваните рецепти от тази книга.
Ястието е с богат чесново - джинджифилов вкус.
Продукти
за 2 порции300 - 400 г пилешки гърди
200 г замразен зелен боб, от кръглия ( в оригинала са бамбукови връхчета)
1 глава лук
2 с.л. вино
1 глава чесън
1 с.л. джинджифил
сол
1/2 к.чашка олио
Калории - общо 919 Kkal
Калции: 197.2 мг
Протеини: 94.2 г
Въглехидрати: 31 г
Животински мазнини: 15.6 г
Растителни мазнини: 30.9 г
на 1 порция 460 Kkal
Приготвяне
Месото се нарязва на ивички.Тук в рецептата се предвижда паниране в белтък и нишесте, но това изисква доста мазнина и затова аз просто запържвам месото за 2-3 минути в много силно сгорещена мазнина.Месото се слага на части и се бърка енергично до леко пожълтяване.Изважда се с решетъчна лъжица и се пържи следващата порция.Изважда се.
В останалата в тигана ( аз всъщност ползвам тенджера) мазнина се запържва ситно нарязания лук.
Прибавя се зеленият боб и се разбърква.Сипват се джинджифила и виното, а накрая и изпърженото вече месо.Разбърква се няколко пъти и се наръсва със ситно нарязания чесън.
Ей, това с толкова мои вкусове, със сигурност ще ми хареса;)
ОтговорИзтриванеСамо да мине веганския период на мъжа ми и го правя;)
Мерси, Сонче!
И аз като Мъхче да кажа ,че са мои вкусове :)....Хареса ми много рецептата и ще си я спомня :) когато се чудя как да сготвя пилешки пържоли :) !
ОтговорИзтриванеХубава съботна вечер !
Блгодаря за всичко момичета!Приятна неделя!
ОтговорИзтриване