Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

неделя, 12 януари 2014 г.

Много шоколадов ябълков сладкиш с карамел


Сладкишът е с рецепта като  на този с круши, за което благодаря на Роси :).

Продукти
за форма с диаметър 24 см

за карамела

  • 50 г масло
  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 5 малки ябълки

(обелени, почистени и разрязани на половинки)
тесто

  • 5 яйца
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 1,1/2 ч.ч. брашно
  • 1 п. бакпулвер
  • 3 с.л. какао
  • 30 мл силно кафе
  • есенция ванилия, ром
  • 1/2 ч.л. смес от канела, карамфил 100 г шоколад
  • 1/2 ч.ч. натрошени бадеми
Приготвяне
  • захарта и маслото се разтопяват във фурната до получаване на карамел
  • ябълките се подреждат с отрязаната част върху карамела
  • яйцата се разбиват със захарта, добавят,   се кафето, брашното и всички останали съставки, разбърква се добре
  • шоколада се начупва на дребно или се разтопява и се прибавя накрая за едно с бадемите
  • тестото се изсипва върху ябълките
  • пече в предварително загряна на 175 С фурна до суха клечка около 35 минути
  • сладкишът се обръща  още докато е горещ 
отгоре е поръсен с кокосови стърготини



7 коментара:

  1. Тази зима още не съм правила сладкиш с ябълки!
    Твоят е чудесен, Соня!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен е, Сонче, снимките са направо неустоими, а си представям сладкиша!!! Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Сонче,сладкишчето е вкусничко...поне така изглежда.
    Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Харесвам плодовите сладкиши, а предложението ти е чудесно. Обичам тази комбинация!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви момичета, Ина, Живе, Катя,, Дани! Поздрави и хубава сряда!

    ОтговорИзтриване
  6. Този сладкиш ми харесва, може ли с по-дребно нарязани ябълки..?

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте, Маргарита, добре дошла! Разбира се, че може, вижте в началото има връзка към сладкиша с круши, те са нарязани на полумесеци!
    Надявам се да ви допадне и на вкус! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...