Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 11 февруари 2013 г.

Портокалов крем брюле



Вече съм представяля класически крем брюле, сервиран с ягоди.Тук може да се прочете за техниката на приготвяне във фурна.
От скоро имам горелка и този път карамелената коричка е направена с нея.Добавянето на портокал прави крема много интересен, ароматен и нежен.

Продукти
за 6 порции

  • 6 жълтъка
  • 80 г захар
  • 1 цяло яйце
  • 500 мл течна сметана(неподсладена)
  • 150 мл прясно мляко
  • 1 с.л.  настъргана портокалова кора
  • ванилия
  • 6 с.л. кафява захар за карамела


   Приготвяне



  •  жълтъците се разбиват със захарта
  • сметаната  и млякото се загряват, но без да кипне
  • внимателно се смесват жълтъците, сметаната и ванилията
  • сместта се разпределя в купички ( аз ползвам за крем карамел)
  • купичките се поставят в съд с вода
  • пече се на 150 С за около 30 минути.В средата остава леко ''мърдащо''
  • купичките се изваждат от водата и се охлаждат
  • преди сервиране се посипват със захарта и се карамелизира с малка горелка

14 коментара:

  1. Невероятно нежен вкус има това брюле, а като гледам как е опразнена купичката, оставам да се облизвам около лъжичката!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче…чудесно кремче, непременно ще го пробвам:)
    Отдавна му се каня:)

    ОтговорИзтриване
  3. От доста време му се каня,на това кремче и все се улисам.....Сонче,чудесен ти се е получил!Оппааааааа,сега видях,че не само аз съм му се заканила:))))))))))),олекна ми

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, Милена, не се помайвайте, по-калоричн ое, ноо, количеството е малко! Поздрав!

      Изтриване
  4. Сонче, прекрасен е - фин, с портокалов вкус! Не бих му простила :) Това е един от десертите, който все още не съм приготвяла в къщи. Ще трябва да си купя горелка :)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи, другата рецепта за брюле, на която съм дала линк е без горелка.Също става лесно!Поздрав!

      Изтриване
  5. Снощи правих брюле, хубаво стана, следващият път ще пробвам и по твоя начин :)

    ОтговорИзтриване
  6. Обожавам този десерт! Браво за вкусната рецепта! Подслади ме виртуално :)

    ОтговорИзтриване
  7. Честита нова придобивка,Соня!Кремчето е страхотно,а с този аромат още повече!Коричката е станала чудна!Усмихната и успешна сряда пожелавам! :)

    ОтговорИзтриване
  8. В рецептата има 1 цяло яйце, къде се използва?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, наистина не е ясно написано, заедно с жълтъците и захарта. Може и да пропуснете цялото яйце, то е за увеличаване на обема на продукта. Благодаря ви , поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow