Вече съм представяля класически крем брюле, сервиран с ягоди.Тук може да се прочете за техниката на приготвяне във фурна.
От скоро имам горелка и този път карамелената коричка е направена с нея.Добавянето на портокал прави крема много интересен, ароматен и нежен.
Продукти
за 6 порции
- 6 жълтъка
- 80 г захар
- 1 цяло яйце
- 500 мл течна сметана(неподсладена)
- 150 мл прясно мляко
- 1 с.л. настъргана портокалова кора
- ванилия
- 6 с.л. кафява захар за карамела
Приготвяне
- жълтъците се разбиват със захарта
- сметаната и млякото се загряват, но без да кипне
- внимателно се смесват жълтъците, сметаната и ванилията
- сместта се разпределя в купички ( аз ползвам за крем карамел)
- купичките се поставят в съд с вода
- пече се на 150 С за около 30 минути.В средата остава леко ''мърдащо''
- купичките се изваждат от водата и се охлаждат
- преди сервиране се посипват със захарта и се карамелизира с малка горелка
Невероятно нежен вкус има това брюле, а като гледам как е опразнена купичката, оставам да се облизвам около лъжичката!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Иглика!
ИзтриванеСонче…чудесно кремче, непременно ще го пробвам:)
ОтговорИзтриванеОтдавна му се каня:)
От доста време му се каня,на това кремче и все се улисам.....Сонче,чудесен ти се е получил!Оппааааааа,сега видях,че не само аз съм му се заканила:))))))))))),олекна ми
ОтговорИзтриванеДани, Милена, не се помайвайте, по-калоричн ое, ноо, количеството е малко! Поздрав!
ИзтриванеСонче, прекрасен е - фин, с портокалов вкус! Не бих му простила :) Това е един от десертите, който все още не съм приготвяла в къщи. Ще трябва да си купя горелка :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Снежи, другата рецепта за брюле, на която съм дала линк е без горелка.Също става лесно!Поздрав!
ИзтриванеСнощи правих брюле, хубаво стана, следващият път ще пробвам и по твоя начин :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Зорница!
ИзтриванеЧудно е станало!
ОтговорИзтриванеОбожавам този десерт! Браво за вкусната рецепта! Подслади ме виртуално :)
ОтговорИзтриванеЧестита нова придобивка,Соня!Кремчето е страхотно,а с този аромат още повече!Коричката е станала чудна!Усмихната и успешна сряда пожелавам! :)
ОтговорИзтриванеВ рецептата има 1 цяло яйце, къде се използва?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, наистина не е ясно написано, заедно с жълтъците и захарта. Може и да пропуснете цялото яйце, то е за увеличаване на обема на продукта. Благодаря ви , поздрави!
Изтриване