Отново ви предлагам нещо бързо, лесно, изключително ароматно и много вкусно!
Споделяла съм, че пилешкото филе, колкото и да е отричано от някои кулинари, е основният вид месо, приготвяно у нас.Затова блогът ми е пълен с такива рецепти и продължавам да експериментирам.
Това кокосово пиле правя вече няколко пъти в различни варианти.
Продукти
за 2 порции
- 2 пилешки филета
- 1/2 лимон
- черен пипер
- 1 яйце
- 1 с.л. соев сос
- 1 с.л. царевично брашно
- 3 с.л. кокосови стърготини
- 1/2 ч.л. куркума
- 1 с.л. масло
- 1 с.л. зехтин
Приготвяне
- филетата се наръсват със сока от лимона и черен пипер, престояват поне 20 минути
- приготва се панировката
- в чиния се с месват брашното, куркумата и кокосовите стърготини
- в друг съд се смесват яйцето и соевия сос, разбиват се добре с вилица
- в тиган се загряват маслото и зехтина
- филетата се потапят в яйцата, в кокосовата семс и отново в яйца
- пържат се от двете страни по 2-3 минути на средно към силен огън
- изваждат се в тавичка за печене*
- запичат се в предварително загрята на 200 С фурна за 4-5 минути
*това се прави за да не прегори коричката от кокос, а вътре да се сготви месото
сервират се със сладко- кисел сос и гарнитура
Сладко кисел сос с червени плодове
- може да се използва сладко от леко кисели плодове - кайсии, боровинки, вишни
- в случая плодовете са червен касис сварени на сладко
- сладкото се загрява с малко вода и се добавя лимов сок
- достатъчно е само да заври и да се разбърка
- прави се и на микровълновата
Сладко кисел сос с домати
- 1 с.л. кетчуп или доматено пюре се смесва с 1 с.л. соев сос.,2 с.л. оцет и 1 с.л. захар
- разбърква се и се загрява колкото да се получи еднородна смес
- може да се добави лют сос
Задушени зеленчуци
- замразени зеленчуци се поставят в малка тенджерка с 1-2 с.л. масло на много слаб огън покрити с капак( на най-слабото)
- отвреме на време на време се разбъркват или се разтърсва тенджерката
- достатъчно е да се размръзнат и да се стоплят много добре
Картофи "соте" на фурна
- картофите се белят и режат на много едри кръгове
- варят се в подсолена вода 10 минути, готови, но не за пюре
- изваждат се, изцеждат се и с еслагат в тавияка с мазнина(масло) поръсват се със смес от сол, черен пипер, червен пипер, чеснов прах, куркума и други подправки(босилек, или мащерка или розмарин)
- пекат се на 200 С до зачервяване
Сонче, на 100% ти се доверявам, изглежда наистина много вкусно! Екзотичните нотки на това пиленце много му се връзват! Супер рецепта! Хубава неделя!
ОтговорИзтриванеСоня,много интересна рецепта и наистина изглежда много вкусно!Хубав ден!
ОтговорИзтриванеСлед като е със сладко-кисел сос няма начин да не е вкусно!
ОтговорИзтриванеИ картофките са чудесни>
Хубава неделя, Соня!
Аааа…онези красиви плодчета. какво вкусно сосче си направила от тях:)Идеално си пасва с пилешкото !
ОтговорИзтриванеМного ми хареса Сонче!
Хубав ден и от мен!
Прекрасно сосче и панировка, Сонче! Хубава неделя!
ОтговорИзтриванеИ пилешкото, и гарнитурките са прекрасни, Сонче!А тези червени плодчета много "отварят" визията на ястието.
ОтговорИзтриванеХубава неделя, мила!
Ето това много ме заинтригува и като един виден любител на кокоса ще го опитам още тези дни!Благодаря за вкусната и много интересна рецепта,Соня!Хубава седмица! :)
ОтговорИзтриванеЯ къде отиде сладкото от червен касис, а аз очаквах нещо за десерт :)) Много интересна панировка, Сонче - никога не съм използвала кокос и погъделичка любопитството ми. Цялата порцийка много ми харесва :))Сладко-киселия сос ми е от любимите, но все с домати го правя. Ще опитам това примамливо предложение със сладко и лимонов сок.
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятна вечер!